Janiek Kroon (VVD) stelt voor...

19-4-2018 Janiek Kroon

... dat er best meer aandacht mag zijn voor de middenkader ondernemer. Van jongs af aan heb ik 2 waarden meegekregen die tekenend zijn voor mij als mens en als politicus. De ene is: als je hard werkt, mag je ook beloond worden. En de andere: op basis van respect met elkaar omgaan.

Zo wil ik politiek bedrijven. Gelukkig is dat ook wat tekenend is voor de Gelderse politiek. In het debat kan het er heftig aan toe gaan, maar daarna ga je samen koffie drinken. Ik herken mij het beste in het liberale gedachtegoed van de VVD. De VVD staat voor vrijheid, zonder dat hierdoor de vrijheid van anderen in gevaar komt. Men kan vrijheid alleen genieten, als men respectvol is naar een ander.

Fictieve fractie

Hoe ik in de politiek ben gerold? De gemeente Westervoort organiseerde een fictieve fractie waarbij inwoners een kijkje konden nemen in de keuken van de gemeenteraad. Daar leerde ik de politiek van dichtbij kennen. Daarna werd ik actief voor de VVD in Westervoort. Ik ben in 2009 politiek actief geworden als fractievolger. In 2011 werd ik raadslid én fractievoorzitter.

Verantwoordelijkheid nemen

Door veranderingen in de Gelderse fractie was ik aan de beurt voor het Gelderse Statenlidmaatschap. In 2015 heb ik mij kandidaat gesteld voor de provinciale verkiezingen, omdat ik mijn verantwoordelijkheid wilde nemen voor de mooie provincie waarin wij wonen. Ik vind dat Gelderland voor alle inwoners leefbaar, veilig en bereikbaar moet zijn. Op 30 mei 2018 ben ik beëdigd als Statenlid. Ik heb er zin in om mij in te zetten voor Gelderland, ook al is het voor een relatief korte periode. Het thema regionale economie ligt mij na aan het hart. Niet heel verwonderlijk als je bedenkt dat ik zelf ook ondernemer ben, eigenaar van sportschool hart for her Westervoort. Als het aan mij ligt, mag er best meer aandacht zijn voor de middenkader ondernemer.

Reageren?

Janiek.vvdwestervoort@upcmail.nl

Terug naar nieuwsoverzicht