Bert van Bijsteren (VVD) stelt voor…

28-11-2018

… dat provincie Gelderland zich inzet voor grote maatschappelijke problemen en fungeert als vangnet.

 

Ik kom uit een liberaal milieu waar vooral gold: als je kan, moet je je talenten benutten en je inzetten voor je omgeving. Sinds mijn 18de ben ik lid van de VVD. Het begon met het inspreken bij een raadsvergadering. De voetbalvereniging waar ik actief was, wilde nieuwe kleedkamers en voetbalvelden. De gemeente Harderwijk was eigenaar van het complex. Kort daarna werd ik benaderd met de vraag: wil jij de raad ingaan? En voordat ik het wist, zat ik in de gemeenteraad. In het ondernemersgezin waar ik opgroeide, kreeg ik mee dat je je eigen boontjes moest doppen. En ook dat je mensen moet helpen waar nodig. Zorg voor elkaar door mensen in hun kracht te zetten. Niet door het van hun over te nemen, want mensen kunnen veel meer aan dan we denken. De provincie en andere overheden zouden er alleen moeten zijn als vangnet. En het verder overlaten aan de markt.

Als het aan mij ligt heeft provincie Gelderland ook aandacht voor grote maatschappelijke problemen, bijvoorbeeld eenzaamheid. Of aandacht voor veiligheid achter de voordeur, het voorkomen van huiselijk geweld. Vergeet niet dat de provincie een inspirator kan zijn voor bewoners en gemeenten.

Daarnaast vind ik het een taak van de provincie om innovatie, op bijvoorbeeld infrastructuur, te faciliteren. Maak hier geld voor beschikbaar. We moeten voorkomen dat we achterop raken en slagen missen. 

Reageren?

bjvanbijsteren@gmail.com

Terug naar nieuwsoverzicht