Startsein voor aanleg N303 Voorthuizen

7-2-2019 Conny Bieze en Hans van Daalen proosten op de start

Gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Hans van Daalen gaven op woensdag 6 februari 2019 het startsein voor de aanleg van de rondweg N303 om het dorp Voorthuizen. De rondweg bestaat uit 2 delen en zorgt ervoor dat de verkeersdrukte in de kern sterk vermindert. Hierdoor kunnen weggebruikers in het dorp makkelijker en veiliger oversteken. Ook wordt de omgeving stiller.

Aannemer verantwoordelijk voor beheer weg

Conny Bieze benadrukte de vernieuwende manier van beheer in het project: ‘De aannemer wordt voor een langere periode verantwoordelijk voor het beheer van het wegdek, zodat het weinig onderhoud vraagt.' Aannemer is Strukton Civiel. 

Naam voor 2 bruggen

Wethouder Hans van Daalen riep inwoners op om mee te denken over de namen voor 2 bruggen over de rondweg. Het gaat om een viaduct over de Overhorsterweg en een voetgangersbrug tussen Blankensgoed en het Wilbrinkbos.

Ruim 150 bezoekers informatieavond

Op 6 februari 2019 was er ook een informatieavond voor inwoners. Er waren ruim 150 bezoekers. Een team van specialisten beantwoordde alle vragen. Bent u benieuwd naar de aankomende werkzaamheden? Kijk voor meer informatie en de video van de aannemer op de pagina over de N303 op onze website.

Terug naar nieuwsoverzicht