Start aanleg rotonde N317 Bontebrug

18-3-2021

Provincie Gelderland start maandag 12 april 2021 met de aanleg van de rotonde bij Bontebrug en de reconstructie van een deel van de Oversluis. Hierdoor wordt de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid op de N317 vergroot. Deze werkzaamheden combineert de provincie met onderhoudswerkzaamheden aan de Dinxperloseweg (N317) bij Bontebrug. De werkzaamheden zijn vrijdag 18 juni 2021 klaar.

Werkzaamheden

Ter hoogte van het kruispunt Ulftseweg/ Oversluis/ Dinxperloseweg legt provincie Gelderland een rotonde aan. Tevens komt er voor fietsers een nieuwe fietsroute vanuit Dinxperlo die aansluit op het 2-richtingenfietspad langs de N317 richting Ulft en Silvolde. Verder voert provincie Gelderland onderhoud uit aan de hoofdrijbaan van de Dinxperloseweg (N317) richting Dinxperlo over een lengte van ongeveer 600 meter en gaat de voorsorteerstrook weg om vanuit Dinxperlo rechtsaf te slaan naar Bontebrug.

Verkeersmaatregelen tussen 12 april tot en met 6 juni 2021

Vanaf 12 april 2021 wordt gemotoriseerd verkeer vanuit Doetinchem omgeleid via de Oude IJsselweg (N817), Rijnweg, Engbergseweg en Marmelhorstweg naar de N317 Dinxperloseweg en omgekeerd. Fietsers worden lokaal omgeleid. Bontebrug is in deze periode bereikbaar via de N317 Dinxperloseweg komende vanuit Dinxperlo. De Voorstsestraat, Bontebrugstraat, Torenstraat en Bergstraat zijn bereikbaar via de Voorstsestaat komende vanaf de Engbergseweg en Marmelhorstweg. En ook Oversluis is bereikbaar.

Verkeersmaatregelen tussen 7 en 18 juni 2021

Tussen 7 en 18 juni 2021 is de Dinxperloseweg afgesloten tussen Bontebrug en de Oude Dinxperloseweg. Gemotoriseerd verkeer vanuit Doetinchem wordt omgeleid via de Oude IJsselweg (N817), Rijnweg, Engbergseweg en Marmelhorstweg naar de N317 Dinxperloseweg en omgekeerd. Bontebrug, Voorstsestraat, Bontebrugstraat, Torenstraat en Bergstraat zijn in deze periode bereikbaar via de nieuwe rotonde N317.

Plan uw reis

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder proberen we zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter. 

Meer informatie

Op onze website leest u meer over de werkzaamheden. Actuele afsluitingen en omleidingsroutes staan op de website van Bereikbaar Gelderland.

Terug naar nieuwsoverzicht