Start Statenjaar: Achterhoekse pannenkoeken, gebakken en geprint

31-8-2018 Statenleden tijdens startbijeenkomst statenjaar

Het parlementaire Statenjaar 2018 - 2019 begon in de Orangerie bij Museum/Kasteel More in Ruurlo. Na een kop koffie liepen de Statenleden naar het museum. Gastheer en medeoprichter van het museum Hans Melchers richtte zich kort tot de aanwezigen.

Plaatsvervangend voorzitter van Provinciale Staten Kees van Baak bedankte de gastheer. Hij legde uit dat hij Clemens Cornielje verving die er vanwege ziekte helaas niet bij kon zijn. Van Baak betreurde dat deze informele bijeenkomst benut werd voor politieke profilering. De fracties van de SP, Partij voor de Dieren en GroenLinks hadden aangegeven later aan het programma deel te nemen. Voorafgaand aan een rondgang door het museum kregen de aanwezigen een presentatie met uitleg over de schilderijen van Carel Willink (1900-1983).

Geprinte pannenkoeken

Het programma ging verder bij pannenkoekenboerderij De Heikamp. Diverse kramen met allerlei high-tech producten waren speciaal voor de gelegenheid ingericht door ambtenaren van de provincie samen met marktpartijen. Wethouder Marijke van Haaren (gemeente Berkelland) begroette de Statenleden enthousiast. Ze benadrukte het belang van recreatie, toerisme en high-tech in de regio. Statenleden zagen van dichtbij hoe je een 3D- pannenkoek bakt, pardon, print. Ook konden ze de fietsen bekijken die de Achterhoek wil inzetten voor recreanten en toeristen. Bijzonder aan deze huurfietsen is dat ze niet naar het afgiftepunt teruggebracht hoeven te worden.

High-Tech

Vervolgens bezochten de Statenleden het succesvolle bedrijf Bronkhorst High-Tech. Directeur Henk Tappel vertelde dat het succes van Bronkhorst voortkomt uit het intensief samenwerken met klanten en het snel bieden van slimme oplossingen.

De opening van het Statenjaar eindigde met een lunch van pannenkoeken. Traditioneel gebakken.

Terug naar nieuwsoverzicht