Spoorverbetering Arnhem-Winterswijk

Provincie Gelderland werkt aan een duurzaam bereikbaar Gelderland. De spoorlijn Arnhem – Winterswijk is de ruggengraat van het openbaar vervoer van de Liemers en de Achterhoek. Ongeveer 21.000 reizigers maken dagelijks gebruik van deze spoorlijn, 1 van de drukste regionale spoorlijnen van Nederland. Het verbeteren van de spoorlijn zorgt voor een snelle, duurzame en robuuste verbinding tussen (Gelderse) regio’s voor een aantrekkelijkere woon- en leefomgeving. Dit doen we samen met de gemeenten langs deze lijn, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en vervoerders (Arriva en Connexxion).

Voor verbetering van de betrouwbaarheid van de treindienst en de overstaptijd op treinen richting de Randstad en Nijmegen is in 2019 het spoor tussen Zevenaar en Didam verdubbeld. Ook is de snelheid van de treinen tussen Zevenaar en Wehl verhoogd. We onderzoeken momenteel de mogelijkheid van spoorverdubbeling tussen Didam en Doetinchem De Huet voor de komst van de sneltrein RegioExpres.

Spoorverbetering Zevenaar Didam

Het spoor op het traject Zevenaar-Didam is verdubbeld en de treinen rijden met hogere snelheid tussen Zevenaar-Didam-Wehl. Reizigers hebben een kortere reistijd en meer overstaptijd in Arnhem en een betere aansluiting op intercity’s. Doordat de treinen elkaar voortaan kunnen passeren, hebben reizigers minder last van vertraging door storingen. De fiets-en voetgangerstunnel De Wingerd bij de Babberichseweg in Zevenaar is sinds april 2020 in gebruik.

RegioExpres

Provincie Gelderland onderzoekt de mogelijkheid van een spoorverdubbeling tussen Didam en Doetinchem De Huet. Dit maakt de komst van een RegioExpres mogelijk. De RegioExpres is een sneltrein tussen Arnhem en Doetinchem en gaat vervolgens verder als stoptrein tussen Doetinchem en Winterswijk.

De RegioExpres vergroot de bereikbaarheid van de Achterhoek met kortere reistijden van 13 tot 20 minuten en een goede aansluiting op intercity’s richting Nijmegen en de Randstad. De kwartierdienst tussen Arnhem en Doetinchem blijft bestaan. Reizigers uit de Liemers profiteren van meer zitplaatsen in de stoptreinen, doordat reizigers zich verdelen tussen RegioExpres en stoptreinen.

RegioExpres heeft een eigen website. Bekijk alle informatie over RegioExpres.

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.