voorbeeld van innovatieve architectuur waarbij de fiets centraal staat

Slotbijeenkomst Bicycle Architecture Biennale

Openbaar | door provincie Gelderland


Dinsdag 18 december 15:00 uur - 16:30 uur

Eusebiuskerk, Kerkplein 1 Arnhem


Informatie

Op 18 december 2018 vindt in de Eusebiuskerk de slotbijeenkomst plaats rondom de Bicycle Architecture Biennale (BAB) die van 3 december tot en met 19 december te zien is in het Huis der Provincie in Arnhem.

Op 18 december 2018 vindt in de Eusebiuskerk de slotbijeenkomst plaats rondom de Bicycle Architecture Biennale (BAB) die van 3 december tot en met 19 december te zien is in het Huis der Provincie in Arnhem. Tijdens de slotbijeenkomst delen drie sprekers van internationale allure hun visie op de stad van de toekomst waarin de fiets centraal staat. De BAB en de bijbehorende slotbijeenkomst worden georganiseerd door FietsLab Gelderland in het kader van de campagne Heel Gelderland Fietst.

Bicycle Architecture Biennale

De Bicycle Architecture Biennale, kortweg BAB, is een fototentoonstelling van bouwontwerpen met baanbrekende en vooruitstrevende architectuur oplossingen. De expositie laat zien hoe de fiets onze leefomgeving kan verbeteren en hoe designoplossingen fietsgebruik kunnen stimuleren. De BAB presenteert het werk van internationale ontwerpers vanuit alle hoeken van de wereld. Iedereen kan vrij binnenlopen in het Huis der Provincie in Arnhem om de expositie te bekijken.

Gerenommeerde sprekers bij bijeenkomst over de stad van de toekomst 

Kristian Skovbakke Villadsen is partner en directeur bij het internationale stedelijk onderzoeks- en ontwerpadviesbureau Gehl, Kopenhagen. Zijn focus ligt altijd op leefbaarheid en sociale, economische en ecologische duurzaamheid. Of het nu gaat over de toekomst van mobiliteit of over stedelijk beleid.

Bart Reuser is founding partner van NEXT Architects, Amsterdam. In zijn visie staat de stad als een plek van ontmoeting, waar mensen en culturen samenkomen, centraal. Ze bieden zo een nieuw perspectief op fietsinfrastructuur en hoe duurzame mobiliteit er in onze steden uit zou kunnen zien. 

Reindert Augustijn is Programmamanager Verkeer en Vervoer bij de Provincie Gelderland. Hij geeft, aan de hand van voorbeelden uit de campagne Heel Gelderland Fietst, inzicht in de opgaven waar de provincie, gemeenten, bedrijfsleven en burgers voor staan.

De slotbijeenkomst van de Bicycle Architecture Biennale is gratis toegankelijk voor iedereen. De voertaal is Engels. De bijeenkomst start om 15:00 uur en duurt ongeveer tot 16:30 uur in de Eusebiuskerk, Kerkplein 1 in Arnhem. Aansluitend is er een kleine borrel.

Aanmelden:

Stuur een e-mail naar rosa@fietslabgelderland.nl

Meer informatie:

Maud de Vries, FietsLab Gelderland: maud@fietslabgelderland.nl | 0651492843

Norbert Mol, FietsLab Gelderland: norbert@fietslabgelderland.nl | 0610616397