Kind op fiets

SHIFT: Heel Gelderland fietst #3

openbaar | door provincie Gelderland


14 november 2019

Apeldoorn, meer informatie over de locatie volgt.


Informatie

Thema: Kindvriendelijke stad

Let op: SHIFT 3 wordt verschoven naar 14 november, tijdstip en locatie zijn nog niet bekend. Zeker is dat het in Apeldoorn plaatsvindt. Schrijf u alvast in om verzekerd te zijn van een plaats.

Wat zou je willen veranderen als je de stad ervaart van een hoogte van 1,20 meter? Zeg ongeveer de hoogte van een kind van 8 jaar. We willen graag dat onze kinderen zich veilig over straat kunnen verplaatsen, misschien kunnen we de stad dan vanuit dat perspectief inrichten. En zou de stad niet voor meer doelgroepen veiliger worden als we de stad met het kind centraal zouden ontwerpen? 

Over dit vraagstuk buigt de derde editie van SHIFT: Heel Gelderland Fietst zich op 14 November in Omnisport in Apeldoorn. Na afloop van de sessie is er de mogelijkheid om naar het EK Baanwielrennen te kijken. 

Meer informatie over het volledige programma volgt binnenkort. 

Heel Gelderland Fietst

SHIFT Heel Gelderland Fietst organiseren we in samenwerking met het FietsLAb. Het is een initiatief van de campagne Heel Gelderland Fietst van provincie Gelderland.  In Gelderland is het aandeel van het gebruik van de fiets in het verkeer maximaal 26%, ondanks inspanningen van de overheid en andere organisaties. Een nieuwe aanpak om dit te verhogen is nodig. Met de campagne Heel Gelderland Fietst zoeken we nieuwe, innovatieve invalshoeken om dit aandeel te laten toenemen tot 35% in 2030.

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl