Second opinion vliegroutes Gelderland en Overijssel

21-7-2017 Luchtfoto van vliegveld Teuge

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft vandaag laten weten een second opinion te laten uitvoeren naar het huidige voorstel voor de vliegroutes boven Oost-Nederland. Het gaat dan om de vanaf 1 april 2019 geplande routes van Lelystad Airport over de provincies Gelderland en Overijssel. Provincie Gelderland is blij dat er een second opinion komt. Ze maakt zich grote zorgen over de gevolgen van het voorstel dat nu op tafel ligt en heeft daarom de afgelopen weken aangedrongen bij het ministerie op deze second opinion.

Onrust

De huidige plannen veroorzaken veel onrust bij de inwoners van Gelderland, en de luchthaven Teuge, wiens toekomst onzeker wordt als deze doorgaan. De second opinion wordt uitgevoerd door Helios, een internationaal gerenommeerd instituut op het gebied van luchtvaart. In het onderzoek neemt Helios ook een door de KNVVL aangedragen alternatief mee. Het alternatief voorziet in oplossingen voor knelpunten bij luchthaven Teuge en mogelijke geluidsoverlast door de vlieghoogten.

Beperken negatieve gevolgen

De provincie is uiteraard benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek en hoopt dat de genoemde knelpunten opgelost worden. De provincie zet in op het zoveel mogelijk beperken van de negatieve gevolgen voor omgeving en inwoners van Gelderland.

Meer informatie

Meer informatie van het ministerie van IenM hierover vindt u op de website van de Tweede Kamer.

Terug naar nieuwsoverzicht