Onderwijs en Arbeidsmarkt 2021

'Ruimte voor divers talent: Wees Welkom op de werkvloer', Achterhoek/Liemers/Midden Gelderland (online)

Sessie 23 september 2021 van 09.50 uur tot 10.45 uur

Hoe worden nieuwkomers toegerust voor de arbeidsmarkt? Hoe kunnen organisaties en nieuwkomers gematcht worden? Wat is de meerwaarde van aandacht voor diversiteit in de organisatie? En waar moet je op letten? Deze vragen komen aan de orde in deze interactieve sessie met voorbeelden uit de regio van projecten ‘Newbees’ en ‘Liemers perspectief op zorg en techniek’. Onder leiding van Hans Bellaart, diversiteitsexpert van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).

NewBees matcht nieuwkomers aan werk(ervaring) bij Gelderse bedrijven, op basis van hun talent. Die bedrijven faciliteren we bij het bouwen van een inclusieve werkvloer, met onze maatwerk workshops en trajecten. Liemers Perspectief in Zorg en Techniek richt zich op statushouders die hun inburgering hebben afgerond en toe zijn aan een volgende stap.

Liemers Perspectief in Zorg en Techniek kent een 12 weken durend groepsprogramma voor de techniek en de zorg. Daarnaast krijgen alle deelnemers individuele coaching. Deelnemers leren alles over de werkmogelijkheden in de zorg en (veilig werken in) de techniek. Alle deelnemers lopen 2 weken stage bij een werkgever in de regio.

Deze sessie is online. U hoeft zich hiervoor niet apart in te schrijven via het aanmeldformulier. 

Er zijn geen plaatsen beschikbaar.