Ruim baan voor de fietser

Gelderland is hard op weg fietsprovincie nummer 1 in Nederland te worden. Er komen steeds meer fietspaden. Voor recreatieve fietsers, maar ook voor scholieren en mensen die de fiets gebruiken voor woon-werkverkeer.

Heel Gelderland Fietst

Heel veel Gelderlanders gebruiken de fiets als dagelijks vervoermiddel. Maar dit is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn we de campagne gestart Heel Gelderland Fietst. Zodat jong en oud en nieuwe Nederlanders die niet zijn opgegroeid met de fiets ook kunnen ervaren dat fietsen fijn is en gelukkig maakt.

Veilig fietsen op steeds meer plekken

Om het fietsen nog aantrekkelijker te maken zijn veiligheid, comfort en snelheid van belang. Fietsers in onze provincie kunnen steeds meer gebruikmaken van veilige fietspaden. Waar auto's 80 km/uur mogen rijden, maken we fietsoversteken veiliger en leggen we vrijliggende fietspaden aan. Om het fietsgedrag bij scholieren veiliger te maken, stellen we onderwijspakketten beschikbaar. 

Snelle en rechtstreekse fietsverbindingen

Omdat de fiets in en rond steden een goed alternatief is voor de auto en als aanvulling op het OV, komen er steeds meer rechtstreekse, snelle en comfortabele fietsroutes. Bekijk de Gelderse snelle fietsroutes. Op de kaart Hoofdfietsnet staan de belangrijkste provinciale en gemeentelijke fietsverbindingen in Gelderland.

Extra fietsenstallingen bij bushaltes en stations

We werken ook aan extra fietsenstallingen bij bushaltes en stations, zodat mensen de laatste kilometers naar huis met de fiets of met een deelfiets kunnen afleggen.

Recreatieve fietsroutes

Voor de recreatieve fietser is de provincie Gelderland dé nummer 1 bestemming. We investeren in de bewegwijzering van recreatieve routes op de Veluwe, zodat we de komende jaren ook nummer 1 blijven. Op de website Gelderse routes staan de mooiste wandel-, fiets-, vaar- en paardenroutes met leuke tips voor onderweg en een handige kaart.

Populaire fietsroutes

Uit tellingen blijkt dat onder andere tussen Rheden en Velp veel wordt gefietst. Op werkdagen gebruiken 2.400 fietsers dit fietspad en het is daarmee een van de drukkere fietsroutes langs een provinciale weg. Op de kaart met verkeer kunt u zien hoe intensief de Gelderse fietsroutes worden gebruikt. Vink op de kaart in het menu aan de linkerkant 'Fiets' aan.

Documenten