Regio Arnhem Nijmegen genomineerd als Beste Circulaire Regio

9-10-2018 Trolleybus

De jury van de ABN AMRO Circular Economy Award heeft 9 oktober 2018 de nominaties bekend gemaakt. Regio Arnhem Nijmegen is genomineerd in de categorie Beste Circulaire Regio. Industriepark Kleefse Waard (Arnhem) is één van de 3 finalisten in de categorie Circulaire Werklocatie.

Duurzaamheid door burgers

Volgens het juryrapport zit duurzaamheid in het DNA van de Regio Arnhem Nijmegen. Dit is te zien aan hoe actief inwoners meewerken aan afvalscheiding. Hiermee loopt de regio zelfs voorop. Het doel is om in 2020 zeker 75% van het afval te scheiden voor hergebruik.
Duurzaamheid bereikt de regio samen met de inwoners. De verkiezing van Nijmegen tot European Green Capital 2018, door de Europese Commissie, heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en uitvoering van burgerinitiatieven.

Trolleybus

Duurzaamheid is ook nadrukkelijk te zien in Arnhem. Dit is de enige stad in Nederland waar de duurzame trolleybus rijdt. En er is meer. Via een Europees traject wordt dit trolleynetwerk ontwikkelt tot een Smart Trolley Grid
Daardoor wordt de remenergie straks gebruikt voor elektrische auto's en fietsen.

Overheid zet beweging in gang

De regio heeft veel geleerd over de rol die de overheid kan hebben. Zo was er overleg met de vorige winnaar Circulair Friesland. Ook zijn er grote stappen gezet in de inkoop en aanbesteding van een circulair fietspad en duurzaam beton. De kennis wordt steeds meer in de regio gedeeld.

Stemmen

Op 8 november 2018 wordt bekend wie van de finalisten de award voor de Beste Circulaire Regio in ontvangst mag nemen. U kunt online stemmen op uw favoriet. De keuze van het publiek telt voor 50% mee in de definitieve uitslag.

Terug naar nieuwsoverzicht