Regenboogvlag voor Gelderse sportclubs

12-10-2021

Het Gelderland Loves to Move programma lanceerde op 11 oktober 2021 tijdens Coming Out Day de ‘plant-jouw-regenboogvlag’ actie. Sportclubs kunnen vanaf deze dag een gratis regenboogvlag aanvragen. Zo laat u zien dat iedereen op uw club  welkom is. MHC Bemmel 800 trapt de actie af, hier hangt de regenboogvlag al uit. 

Gelderland Loves to Move

Met het programma Gelderland Loves to Move helpen provincie Gelderland en gemeente Nijmegen sportaanbieders en gemeenten in de regio. Het doel is om een sportomgeving en- sfeer te creëren waar iedereen zich welkom voelt en niemand wordt buitengesloten. In aanloop naar de EuroGames 2022 in Nijmegen, wordt het programma ingezet om het sportklimaat in Gelderland voor iedereen toegankelijk te maken. Iedereen kan meedoen in Gelderland, ook in de sport.

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog altijd niet welkom in de sport. Terwijl sportaanbieders zich hier vaak helemaal niet van bewust zijn. Juist sportclubs kunnen deze  drempel wegnemen. Door ervoor te zorgen dat iedereen met plezier komt sporten en bewegen.

Plant-jouw-regenboogvlag

De Gelderse Sport Federatie, Gemeente Nijmegen, de John Blankenstein Foundation en Provincie Gelderland bundelden hun krachten. Met als doel om bij zoveel mogelijk sportclubs de regenboogvlag te laten wapperen. Clubs die nog geen regenboogvlag hebben, kunnen vanaf 11 oktober via deze website een gratis regenboogvlag aanvragen.

Terug naar nieuwsoverzicht