Programma Dag van Gelderland bekendgemaakt

26-4-2018 Hoofdspreker Marjan Minnesma

Op 6 juni 2018 vindt de Dag van Gelderland plaats, met als onderwerp ‘Gelderland kijkt vooruit’. Het programma in Akoesticum in Ede biedt onder meer presentaties, Do-It-Yourselfsessies en een TED-theater. Praat u mee over de toekomst van Gelderland? Aanmelden doet u via de website van de Dag van Gelderland.

Excursies

Het programma van woensdag 6 juni start om 15.30 uur en duurt tot 19.45 uur met aansluitend een ‘walking dinner’. Voorafgaand aan het programma kunt u al vanaf 13.00 uur op pad. Dit jaar bieden een aantal organisaties namelijk een excursie aan! Bezoek een van de organisaties in de buurt van het Akoesticum in Ede of loop mee met een bijzondere wandeling die alles te maken heeft met versterking van uw eigen Gelderse netwerk.

Duurzame toekomst

Het programma begint om 15.30 uur met hoofdspreker Marjan Minnesma. De directeur van stichting Urgenda geeft haar visie op een duurzame toekomst voor de provincie Gelderland. Marjan Minnesma ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot één van de boegbeelden van de Nederlandse energietransitie: ‘We weten wat er moet gebeuren. Laten we samen aan de slag gaan en anderen meesleuren in ons onstuitbaar enthousiasme.’

Samen werken aan slimme oplossingen

‘We leven in een tijd van grote transities en dilemma’s, zoals mondialisering versus lokalisering en technologische innovatie versus waardering voor ambachten. Hoe we vandaag omgaan met deze uitdagingen bepaalt de kwaliteit van onze toekomst. We willen samen werken aan slimme oplossingen voor deze vraagstukken. Daarom gaan we op 6 juni 2018 met elkaar in gesprek tijdens de Dag van Gelderland. Ik nodig u van harte uit om deze inspirerende dag bij te wonen’, aldus gastheer en Gelderse gedeputeerde Michiel Scheffer.

3 thema’s

De ontwikkelingen die op Gelderland afkomen zijn divers. Daarom bestaat het programma van het congres uit 3 centrale thema’s:

  • Groen in Gelderland: een duurzame provincie, nu en in de toekomst.
  • Werken in Gelderland: vergroten van de economische kracht.
  • Netwerk van Gelderland: goede verbindingen voor een sterk Gelders netwerk.

In maart kon het publiek sterren uitdelen aan de programmavoorstellen. Mede dankzij de publieksstemmen kunt u kennis maken met FoodParcs of meepraten over de functie van de fiets in het creëren van verbinding. Ook onderwerpen zoals zwerfafval, energietransitie en toekomstgericht onderwijs staan op het programma.

Meld u aan!

Op de Dag van Gelderland willen we uw ideeën horen over de toekomst van onze prachtige provincie. De dag biedt volop informatie en inspiratie, maar er is ook voldoende ruimte voor ontmoeting en discussie. Kijk voor het volledige programma op de website van de Dag van Gelderland en meld u direct aan.

Blijf op de hoogte

Kunt u er op 6 juni niet bij zijn? Houd die dag #DagvanGLD in de gaten om zo veel mogelijk mee te krijgen van deze dag.

Terug naar nieuwsoverzicht