Bedrijventerrein ’t Panhuis in Kesteren aangepakt

Ondernemer Van Vlastuin met trucks

Parkeerproblemen, verkeersonveiligheid, een rommelig aanzien: het was de ondernemers op bedrijventerrein ’t Panhuis in Kesteren een doorn in het oog. Samen met de gemeente Neder-Betuwe maakten zij een plan om het terrein te verbeteren.

Veel vrachtwagens en weinig parkeerplaatsen

Ondernemer Gerrit van Vlastuin is blij dat de problemen op het terrein worden aangepakt. Wekelijks komen er voor zijn bedrijf zeker 100 vrachtwagens producten brengen en ophalen. Dan zijn er nog de auto’s van de 200 werknemers. Hier is nauwelijks plek voor en die staan her en der geparkeerd. ‘Ook bij andere bedrijven is er veel vrachtverkeer en kunnen medewerkers moeilijk de auto parkeren. Daardoor oogt het hier rommelig en is het onveilig, zeker voor fietsers’, vertelt Van Vlastuin.

Opknappen bedrijventerrein ‘t Panhuis

Geregelde diefstallen op bedrijventerrein ‘t Panhuis bracht de ondernemers samen om maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van camera’s. ‘We hebben toen een bedrijvenstichting opgericht. De gemeente heeft een projectleider gezet op het aanpakken van de problemen. Nu ligt er een plan om het terrein op te knappen. Hiermee gaan we de komende jaren aan de slag.We richten wegen opnieuw in en plaatsen mooie rijen bomen. We pakken de auto’s aan die hier illegaal parkeren. En verbeteren de bereikbaarheid.’

Parkeerplaats voor trucks

Van Vlastuin is blij dat provincie en gemeente vooral kijken naar wat de ondernemers zelf als problemen zien. ’Ze vertellen ons niet van bovenaf wat wij hier moeten doen. Daarom ligt er nu een plan dat breed wordt gedragen door de ondernemers.’ Van Vlastuins bedrijf speelt hierin een belangrijke rol. Het bedrijf wil uitbreiden en heeft grond gekocht waar een centrale parkeerplaats voor trucks en auto’s komt. ‘Alle trucks uit Kesteren en Opheusden kunnen hier ‘s nachts parkeren. Zo profiteert de hele gemeente van wat we hier doen’, stelt Van Vlastuin.