Peter Kerris opent Joop Sarsplein in Doetinchem

5-12-2019 Peter Kerris opent Joop Sarsplein

Door de lichten op het plein te laten branden openden gedeputeerde Peter Kerris en wethouder Ingrid Lambregts woensdag 4 december 2019 het Joop Sarsplein in Doetinchem.

‘Groen’ horecaplein

Op de plaats waar vroeger het pand van De Gelderlander stond is een nieuw horecaplein aangelegd met groenvoorzieningen en ruimte voor terrassen en evenementen. Het is een initiatief van ondernemers en omwonenden. Horeca-ondernemer Hendrixen kocht en sloopte het pand en richtte het plein samen met gemeente Doetinchem in. In april 2020 wordt het Joop Sarsplein opengesteld voor publiek met een groot feest.

Steengoed Benutten

Vanuit Steengoed Benutten droeg de provincie bij aan de realisatie van het plein. Met dit programma geven we leegstaande plekken een nieuwe bestemming. Het verpauperde pand van de Gelderlander stond al lange tijd leeg. Op het plein komt veel groen en er is aandacht voor klimaatadaptatie en het voorkomen van hittestress. De glas-in-lood ramen van het voormalige Gelderlander pand zijn verwerkt in het plein.

Gelderland mooier maken

Peter Kerris: "Met Steengoed Benutten maken we Gelderland mooier. Door een leegstand pand te slopen maken we ruimte voor een mooi en groen plein midden in de horecastraat van Doetinchem waar mensen samen van een hapje en een drankje kunnen genieten."

Terug naar nieuwsoverzicht