Weekendafsluiting N839 rotonde Nijverheidsstraat – A15: 16 en 17 mei

13-5-2020

Provincie Gelderland past een gedeelte van de Karstraat (aan de kant van Huissen) aan. Voor het laatste deel van de werkzaamheden gaat de rotonde Nijverheidstraat tot de A15 dicht voor gemotoriseerd verkeer, vanaf vrijdagavond 15 mei 20.00 uur tot en met maandag 18 mei 05.00 uur. Het wegdek van de Kastraat en de Lingewal krijgt een laatste asfaltlaag. De Karstraat (N839) is dan afgesloten vanaf de A15 tot en met de rotonde van de Nijverheidsstraat. Ook de Lingewal is deze periode afgesloten voor al het verkeer. Het gemotoriseerd- én fietsverkeer wordt omgeleid.

Dit is een onderdeel van de grotere aanpassing van de N839. Provincie Gelderland maakte op de Karstraat een dubbele rijbaan en plaatste op de kruising Baalsestraat (Linie) en Karstraat (Dikelsestraat) verkeerslichten. Langs de westzijde van de weg (van Huissen richting Bemmel) zijn een fietspad en een parallelweg aangelegd. Dit fietspad sluit later aan op de toekomstige tunnel onder de A15.

Meer verkeer Wij verwachten meer verkeer in de regio. Onder andere door de geplande doortrekking van de A15 en het verbreden van de A12. We leggen daarom twee extra rijstroken aan tussen de Papenstraat in Bemmel en de Lingewal in Huissen.

Meer informatie De aanwonenden en bedrijven om en nabij dit traject krijgen tijdig bericht over mogelijke tijdelijke aanpassingen. Meer informatie leest u op gelderland.nl/N839. Kijk voor actuele werkzaamheden en omleidingsroutes op bereikbaargelderland.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht