Slim dienblad ondersteunt gezonde leefstijl

26-5-2021

Een slim dienblad, een persoonlijke digitale voedingscoach en een leefstijl-app voor ouderen. Het zijn producten die informatie en inzicht geven over je voeding en leefstijl. In het project IntoEat werken Gelderse bedrijven aan deze innovaties voor een betere gezondheidszorg en meer werkgelegenheid in de regio. Daarom ontvangt het project een bijdrage van provincie Gelderland en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Innovaties voor gezondheid

Voedingsdeskundigen hebben veel aan deze feitelijke informatie, hierdoor kunnen zij beter bijsturen. In combinatie met intensieve begeleiding van een voedingscoach ondersteunen én verbeteren deze producten de leefstijl en het eetgedrag. Gezonde voeding en leefstijl zijn belangrijk voor ouderen met een zorgbehoefte.

IntoEat

In het project IntoEat werken onderzoeksinstellingen en bedrijven aan digitale producten. Het project bestaat uit: OnePlanet, WUR Wageningen, Connectedcare services (Nijmegen), Salut Holding (Arnhem) en Radboud Universiteit (Nijmegen). Zij ontvangen hiervoor een bijdrage van €927.463

Terug naar nieuwsoverzicht