Renkum winnaar deelauto van de straat

5-7-2021

De bewoners van de Groenendaalseweg mogen nog 6 maanden langer gebruik maken van elektrische deelauto’s. Jan van der Meer, gedeputeerde Klimaat en Energietransitie en Dorien Ackerman, directeur campagnes Natuur & Milieu overhandigden symbolisch een bordje in aanwezigheid van wethouder Joa Mouche van Renkum. De bewoners reageerden verrast en enthousiast. 

Veel ritten, auto’s de deur uit én enthousiasme

In de winnende straat meldden 112 mensen zich aan voor het project. Half juni 2021 gebruikten 58 mensen de auto’s. Ze reden 12.000 km. De betrokkenheid van de bewoners bij het project bleek ook uit het enthousiasme waarmee ze de voordelen van autodelen deelden op verschillende sociale mediakanalen. Het autodelen beviel een aantal mensen zo goed dat de 2e auto de deur uitging. Daardoor is er ook weer meer ruimte in de straat gekomen. Ruimte voor groen of spelende kinderen.

Auto van de straat

In 2020 konden straten in Gelderland zich aanmelden voor een elektrische deelauto. 3 straten mochten meedoen aan de autodeelwedstrijd ‘auto van de straat’. De straten liggen in Nijmegen, Renkum en Westervoort. Het project is een initiatief van provincie Gelderland en Natuur en Milieu en heeft als doel om mensen de voordelen en het gemak van autodelen te laten ervaren.

Terug naar nieuwsoverzicht