Provincie past aansluiting fietspad Landweg op rotonde aan

16-10-2020

Provincie Gelderland past tussen 19 en 23 oktober 2020 de aansluiting aan van Het Verlaten Landpad (fietspad) op de rotonde Nijverheidsstraat - Karstraat(N839) in Huissen. In 2019 is de rotonde voorzien van een dubbelzijdig fietspad. De provincie sluit Het Verlaten Landpad haaks aan op de rotonde om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Het fietspad sluit nu via een rechte lijn aan op de rotonde. Daardoor rijden (brom)fietsers soms erg snel over de rotonde. Een aantal weggebruikers heeft bij de gemeente Lingewaard aangegeven de huidige situatie niet veilig te vinden. Samen met de gemeente heeft de provincie gekeken naar een oplossing binnen de bestaande ruimte.  

Meer tijd voor automobilisten

Automobilisten zijn niet voldoende bedacht op (brom)fietsers vanuit 2 richtingen. Provincie Gelderland maakt daarom de aansluiting van Het Verlaten Landpad (fietspad) op de rotonde haaks. Fietsers en bromfietsers moeten hierdoor afremmen om de rotonde op te komen. Ze steken zo met een lagere snelheid over en automobilisten hebben meer tijd om ze op te merken. Tijdens de werkzaamheden is Het Verlaten Landpad afgesloten. De provincie leidt gebruikers tijdens de werkzaamheden om via de Lingewal en het bestaande fietspad aan de oostkant van de N839.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden staat op www.gelderland.nl/N839-Huissen-Bemmel. Op www.bereikbaargelderland.nl staan de actuele afsluitingen en omleidingsroutes.

Terug naar nieuwsoverzicht