Provincie pakt leegstand aan in Lichtenvoorde en Loil

30-1-2020

Met Steengoed Benutten helpt provincie Gelderland gemeenten om leegstaande plekken een nieuwe invulling te geven. In Lichtenvoorde wordt de oude bibliotheek omgebouwd in 36 woningen. In Loil komen 10 woningen voor ouderen in het voormalige gemeenschapshuis.

Activiteitenplein Lichtenvoorde

In het centrum van Lichtenvoorde worden meerdere gebouwen, waaronder de verouderde bibliotheek, gesloopt en vervangen door 5 bouwblokken waar op de begane grond ruimte is voor de nieuwe bibliotheek, winkels en bedrijven. Daarboven komen 36 huur- en koopwoningen. De nieuwe gebouwen zijn energieneutraal en voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. De openbare ruimte wordt in overleg met inwoners en winkeliers klimaatadaptief ingericht. Het project ‘Activiteitenplein Lichtenvoorde´ krijgt een subsidie van € 406.000.

’t Hart van Loil

In Loil heeft de gemeenschap het dorpshuis de Zomp, de leegstaande kerk en pastorie en het kerkplein overgenomen. Met ’t Hart van Loil wil de gemeente Montferland 10 woningen bouwen voor ouderen en begeleid wonen en de kerk geschikt maken als cultureel centrum. Naast de kerk komt een dorpshuis met sportfaciliteiten. Op de gebouwen komen zonnepanelen en de woningen worden gasvrij gebouwd. ’t Hart van Loil krijgt een subsidie van € 500.000.

Terug naar nieuwsoverzicht