Provincie Gelderland werkt aan beter bereikbaar Wezep en bedrijvenpark H2O

1-6-2021

Provincie Gelderland maakt een nieuwe aansluiting op de A28 ter hoogte van bedrijvenpark H2O. Voor deze werkzaamheden vraagt de provincie een kapvergunning aan voor de kap van 223 bomen en 11265 m2 bosschages. Deze bomen staan op de plek van een nieuwe aansluiting op de A28 bij Wezep. De nieuwe aansluiting maakt het dorp Wezep en bedrijventerrein H2O beter bereikbaar. Hierdoor wordt Wezep ook leefbaarder. Na het uitvoeren van de werkzaamheden plant de provincie 225 nieuwe bomen aan.

Bereikbaarheid Wezep en bedrijventerrein

De afrit van de A28 bij Wezep zit aan haar maximale capaciteit. Deze afrit wordt gebruikt voor verkeer richting Wezep en Bedrijventerrein H2O. Het bedrijventerrein is nog in ontwikkeling en trekt in de toekomst naar verwachting meer verkeer aan. Om verkeer goed naar-, van- en door Wezep te leiden en het bedrijventerrein te faciliteren werkt de provincie Gelderland samen met Rijkswaterstaat, de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek en ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV aan een definitief ontwerp voor een nieuwe aansluiting op de A28. Zo blijven het dorp Wezep en het bedrijventerrein ook in de toekomst goed bereikbaar en verbetert de leefbaarheid in Wezep.

Extra tijd

Het opstellen van dit definitieve ontwerp vraagt extra tijd. Het is binnen de beperkte ruimte zoeken naar mogelijkheden om te voldoen aan alle eisen en wensen. Ondertussen start de provincie met het aanvragen van de benodigde vergunningen, waaronder deze kapvergunning.

Actuele informatie over het project staat hier.

 

Terug naar nieuwsoverzicht