Provincie Gelderland steunt platform voor extra zorgmedewerkers

21-4-2020

Provincie Gelderland ondersteunt het digitale zorgplatform extrahandenvoordezorg / stop-covid-19 met € 150.000. Het platform bemiddelt tussen zorgvrijwilligers en zorgcentra die extra mensen nodig hebben voor de zorg voor corona-patiënten. Er hebben zich inmiddels al zo’n 20.000 mensen aangemeld via dit platform.

Vrijwilligers koppelen aan zorgcentra

Het begon als een oproep via LinkedIn van medewerkers van de HAN. Zij zagen hoe de druk op zorgmedewerkers groter en groter werd en riepen (oud-)zorgmedewerkers op zich te melden om bij zorgcentra aan het werk te gaan. Daar kwamen zoveel reacties op dat er een digitaal platform opgetuigd moest worden. Dat wilde AmbulanceNL wel voor haar rekening nemen, een franchiseonderneming voor particuliere ambulancediensten.

Door dit platform kunnen organisaties zoals Regioplus vrijwilligers koppelen aan zorgcentra die hier behoefte aan hebben.

Het gaat niet alleen om medische zorg, maar ook om psychologische en sociale hulp voor patiënten, cliënten en de zorgmedewerkers zelf. Want ook zij hebben het knap zwaar in deze tijden. Landelijke sites verwijzen ook naar dit platform. Daardoor kost het steeds meer tijd en geld om het platform uit te bouwen, te organiseren en draaiend te houden. Mede daarom springt de provincie bij met € 150.000.

Gelderland en corona

Het coronavirus en de maatregelen hebben grote gevolgen voor onze samenleving. Inwoners, bedrijven en organisaties hebben het zwaar te verduren. Provincie Gelderland heeft geen directe rol bij de bestrijding van het virus. Wel kunnen en zullen we onze partners bijstaan waar nodig. De aanpak kent 3 sporen:

  • acute hulpvragen;
  • de gevolgen voor de Gelderse economie en samenleving monitoren;
  • werken aan herstelmaatregelen.

Voor de acute hulpvragen heeft de provincie meteen een budget van
€ 5.000.000 beschikbaar gesteld. Wekelijks wordt de monitor aangevuld en bijgewerkt met de nieuwste informatie. Op basis van de eerste 2 sporen en andere signalen werken we aan herstelmaatregelen.

Terug naar nieuwsoverzicht