Onderhoud en kap van bomen langs de N312 te Ruurlo

13-7-2021

Bomen zijn belangrijk voor provincie Gelderland, ook langs wegen. Ondanks planmatig beheer en onderhoud hebben bomen niet het eeuwige leven. Provincie Gelderland voert vanaf half juli 2021 onderhoud uit aan de bomen langs de N312 te Ruurlo. Er is beperkte verkeershinder voor de weggebruikers.

Vellen

Langs de Stappeldijk (N312) te Ruurlo ligt ter hoogte van Huize Ruurlo een laan van circa 200 beukenbomen. Deze beuken hebben het moeilijk door de droogte. Vorig jaar zijn er hierdoor 7 dood gegaan. De gemeente Berkelland heeft daarvoor in april 2021 een omgevingsvergunning voor het kappen verleend. Nu blijken er nog 13 beuken dood te zijn. Ook daarvoor heeft de gemeente Berkelland een vergunning voor het kappen verleend. Deze noodkap is nodig voor de veiligheid van de omgeving. De 20 bomen worden half juli 2021 geveld.

Herplant

Herplanten is op dit moment nog niet mogelijk. De ruimte die vrijkomt door het kappen van de bomen is te klein is om een nieuwe boom te planten. De provincie onderzoekt op welke wijze zij deze bomen op termijn daar kan herplanten.

De andere bomen op dit wegvak worden gesnoeid, zodat de omgeving weer veilig is.

Terug naar nieuwsoverzicht