Groot onderhoud N836 Andelst – Elst tussen 14 september en 30 oktober

10-9-2020

Provincie Gelderland voert groot onderhoud uit op de N836 tussen Andelst en Elst. Tijdens de werkzaamheden vervangt provincie Gelderland het asfalt en voeren we andere aanpassingen uit aan de weg. Daarmee verbetert de verkeersveiligheid. De werkzaamheden starten 14 september en zijn 30 oktober 2020 klaar. Tussen 10 en 25 oktober 2020 zijn delen van de weg niet bereikbaar en gelden er omleidingsroutes via de A15.

Werkzaamheden

De provincie vernieuwt de bovenste laag van het asfalt op de Wageningsestraat ter hoogte van de Tielsestraat in Andelst tot en met de rotonde bij Valburg (Tielsestraat/ Molenzicht). Ook worden grote delen van de fietspaden tussen Andelst en de rotonde bij Watergoed vernieuwd. Verder wordt de betonnen middengeleider ter hoogte van de A15 vervangen door gras vanwege klimaatadaptatie. Daarnaast worden de perrons van de bushaltes Lechstraat en ’t Hoeveslag verlengd en verhoogd, zodat in- en uitstappen makkelijker wordt. Tussen de Moordakkerstraat en de rotonde Watergoed brengt provincie Gelderland bermbeton aan. Zo is er meer ruimte voor weggebruikers om veilig uit te wijken.

Verkeersmaatregelen

Tussen 10 en 25 oktober 2020 vervangt provincie Gelderland tussen 7.00 uur en 18.00 uur het asfalt. Deze werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is het werkvak, waar gewerkt wordt, afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Aanliggende woningen blijven bereikbaar.  Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de A15. Tussen 18.00 uur s-avonds en 7.00 uur ’s ochtends is de weg open voor verkeer. De omleidingsroutes staan op de borden. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. Waar nodig wordt voor fietsers een omleiding aangegeven.

Bushaltes

Tussen 14 september en 30 oktober zijn de bestaande bushaltes Lechstraat en ’t Hoeveslag buiten gebruik. In overleg met Connexxion komen er tijdelijke bushaltes.

Spreekuur voor vragen

Provincie Gelderland organiseert op maandag 14 en dinsdag 15 september 2020 een telefonisch / skype spreekuur voor direct aan- en omwonenden van de N836 tussen Andelst en Elst en andere geïnteresseerden over de werkzaamheden aan de weg. Het spreekuur is op beide dagen tussen 15.00 en 16.00 uur of tussen 19.00 en 20.00 uur.

Via onze website kunnen geïnteresseerden zich vooraf aanmelden voor een tijdslot, waarin zij vragen kunnen stellen aan de aannemer, toezichthouder of aan de projectleider van provincie Gelderland.

Meer informatie

Op onze website leest u meer over de werkzaamheden. Actuele afsluitingen en omleidingsroutes staan op Bereikbaar Gelderland.

Terug naar nieuwsoverzicht