Groot onderhoud N304 Otterlo - Ugchelen

1-5-2020

Provincie Gelderland start op 8 mei 2020 met het groot onderhoud aan de N304 tussen Otterlo en Ugchelen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind juni afgerond. Het asfalt is aan vervanging toe en de provincie voert maatregelen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Verkeersveiligheid

De Brouwersweg wordt haaks aangesloten op de N304 om het zicht op de kruising te verbeteren. De kruispunten met de Apeldoonseweg (N804), Hoenderloseweg en Van Golsteinlaan worden voorzien van nieuwe middengeleiders. Bij de Weikamperweg verbetert de provincie de fietsoversteek en de bushaltes bij de rotonde in Otterlo worden toegankelijker gemaakt. Een volledig overzicht van de werkzaamheden staat op gelderland.nl/N304-Otterlo-Apeldoorn.

Werkzaamheden in fasen

Tijdens de werkzaamheden is de N304 gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. De provincie heeft de werkzaamheden in 3 fasen opgedeeld om de hinder te beperken. Op 8 en 9 mei 2020 wordt de eerste fase uitgevoerd. De rotonde bij de Harskamperweg (N310) krijgt nieuw asfalt, net als een deel van de N304 tussen de rotonde en de kruising Apeldoornseweg (N804). Tussen 8 mei 19.00 uur en 9 mei 08.00 uur is de weg afgesloten voor verkeer.

Op 11 mei start de 2e fase. De provincie werkt dan aan de weg tussen de rotonde Harskamperweg (N310) en de kruising Brouwersweg in Hoenderloo. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden op 24 mei afgerond. Tijdens deze werkzaamheden is het werkvak afgesloten voor doorgaand verkeer, de provincie leidt dit verkeer ter plaatse om.

Tussen 25 mei en eind juni werkt de provincie aan de N304 tussen de kruising Brouwersweg (Hoenderloo) en de kruising Hoenderloseweg (Ugchelen). In deze periode is het werkvak afgesloten voor doorgaand verkeer, de provincie leidt dit verkeer ter plaatse om. De actuele afsluitingen en omleidingen staan op bereikbaargelderland.nl.

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder proberen we zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter.

Terug naar nieuwsoverzicht