Dag van Gelderland 2021 afgelast

10-11-2021

Dag van Gelderland gaat 12 november niet door. Dat heeft het College van Gedeputeerde Staten besloten. Er zijn te veel maatschappelijke, medische zorgen rondom COVID-19.

Het evenement, bedoeld om op een leuke manier, verschillende facetten van de provincie te presenteren, zou plaatsvinden in Pathé in Nijmegen. Er zouden belangrijke thema’s aan bod komen, zoals cultuur, de leefomgeving en de arbeidsmarkt. Juist deze week loopt het aantal coronabesmettingen zeer hoog op. Daarom is dit besluit genomen.

Gelders gedeputeerde Peter van ’t Hoog: “We pakken het signaal op dat ziekenhuizen afgeven. Besmettingen hebben een enorme impact op mensen en de zorg. Gelderland wil de gezondheidsrisico’s niet groter maken. Daarnaast willen we als overheid onze verantwoordelijkheid nemen. Gelderland hoopt op betere tijden, waar dit soort evenementen weer veilig en verantwoord mogelijk zijn.”

De Dag van Gelderland 2021 gaat ook digitaal niet door. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat het evenement op een ander moment plaatsvindt.

Terug naar nieuwsoverzicht