Asfaltwerkzaamheden N838 bebouwde kom Angeren

20-10-2021

Van 25 oktober 2021 tot en met 21 november voert provincie Gelderland asfalteringswerkzaamheden uit aan de N838, in de kom van Angeren. Een gedeelte van de weg wordt volledig opgeknapt.

Planning en bereikbaarheid

Van 25 oktober tot en met 12 november wordt de weg tussen de Molenstraat en Zahnstraat voorzien van een nieuwe laag asfalt. Vooraf komt er een nieuwe fundering, daarnaast komt er een nieuw trottoir. Dit wegvak is dan voor alle weggebruikers afgesloten, doorgaand verkeer wordt omgeleid. Dit staat met borden aangegeven. In de week van 13 november tot en met 19 november is de weg tussen de Zahnstraat en de Christinastraat 2 dagen afgesloten om te asfalteren. Tussen 20 november en 21 november wordt asfalt gelegd tussen de Leutsestraat en de Christinastraat (bebouwde kom) Angeren. Angeren is dan via Gendt (N839) en via Kamervoort bereikbaar.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden is het gedeelte van de weg waar gewerkt wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. De weggebruikers worden met borden omgeleid en krijgen aanwijzingen van verkeersregelaars. Doorgaand verkeer dat rijdt tussen Huissen en Doornenburg wordt omgeleid via de N839 richting Bemmel.

Openbaar vervoer en hulpdiensten

De weg blijft open voor openbaar vervoer en hulpdiensten, behalve het weekend van 20 en 21 november en de 2 dagen in de week van 13 t/m 19 november. De Provinciale weg is dan volledig afgesloten om nieuw asfalt aan te brengen.

Werken aan de weg en verkeershinder

De werkzaamheden worden afgestemd met de gemeente Lingewaard. Toch kan het door de noodzaak van het werk voorkomen dat zowel provincie als gemeente bezig zijn met wegwerkzaamheden waardoor u extra hinder ondervindt. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen.

Meer informatie over deze werkzaamheden is te vinden op de webpagina over de N838.

Terug naar nieuwsoverzicht