Ambassadeur Bangladesh bezoekt Gelderland

25-3-2021

De ambassadeur van Bangladesh, de heer Riaz Hamidullah, brengt donderdag 25 maart 2021 een bezoek aan Gelderland en met name Arnhem. Het bezoek staat in het teken van water en waterstof en begint met een gesprek met de commissaris van de Koning in Gelderland, John Berends, van 9.00 tot 10.00 uur.

Daarna zal de heer Hamidullah vertrekken naar Kiemt, voor een presentatie over het werk van Kiemt en Connectr op het gebied van waterstof. Wethouder Jan van Dellen zal daarbij ook aanwezig zijn. Vervolgens bezoekt het gezelschap het bedrijf Nedstack, gespecialiseerd in de opslag van energie uit waterstof.

Bij Kiemt wordt het bezoek rond 11.45 uur afgesloten.

Deltaplan

Bangladesh kampt regelmatig met zware wateroverlast en overstromingen. In een eigen Deltaplan staan maatregelen om deze overlast in te perken. Nederland speelt een actieve rol bij het uitvoeren van dit plan. Het land ziet ook de positieve kanten van een grote hoeveelheid water, namelijk voor de inzet van waterstof als duurzame energiebron. Riaz Hamidullah is ambassadeur in Nederland sinds juli 2020.

Terug naar nieuwsoverzicht