Aftrap European Company Sport Games 2022 in Gelderland

29-11-2021

Na 45 jaar komt het grootste meerdaagse bedrijfssportevenement van Europa weer terug in Nederland. Met het thema ‘The future is bright’ willen de European Company Sport Games 2022 een lichtpunt zijn in de coronapandemie, een moment om naar uit te kijken en samen naartoe te werken. Op Papendal verzorgde sportgedeputeeerde Jan Markink de officiële aftrap van de European Company Sport Games (ECSG) door het licht van de campagne aan te steken.

De ‘mini-Olympische Spelen’ voor de bedrijfssport vinden plaats van 22 tot en met 26 juni 2022 in Gelderland. Naar verwachting komen meer dan 5.000 sporters van bedrijven uit heel Europa samen om te sporten, plezier te maken en te netwerken. Er zijn wedstrijden in 23 sporten, op verschillende niveaus.

De European Company Sport Games 2022 is een unieke editie omdat de sporten in verschillende steden plaatsvinden, in tegenstelling tot 1 stad bij eerdere edities. Nationaal topsportcentrum Papendal is het hart van het evenement. Daarnaast zijn er wedstrijden in Arnhem, Apeldoorn, Ede en in de regio Achterhoek. Deelnemers kunnen hierdoor kennismaken met heel Gelderland.

Boost voor vitaliteit in Coronatijd

"Juist in deze coronatijd zien we hoe belangrijk bewegen is voor onze gezondheid." zegt Markink. "En hoe we sport en evenementen missen als het door omstandigheden niet kan. Ik kijk dan ook uit naar de European Company Sport Games. Om in 2022, als het allemaal weer kan en mag, bedrijfssporters vanuit heel Europa te laten zien dat Gelderland de sportprovincie van Nederland is."

Inschrijving geopend

De inschrijving voor de ECSG2022 is inmiddels geopend en loopt tot 31 januari 2022. Elke organisatie kan meedoen, er is geen minimum groepsgrootte of minimum aantal sporten. Alle informatie is te vinden op de website. Bekijk ook de evenementvideo en de oproep van MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof.

Jan Markink: "Provincie Gelderland doet mee met een team. Ik daag bedrijven en medewerkers uit: schrijf je ook in en verdedig samen met ons de Nederlandse eer in dit grote bedrijfssportevenement."

Terug naar nieuwsoverzicht