24 nieuwe betaalbare huurwoningen in Doesburg

11-11-2021

Er komen 24 nieuwe betaalbare huurappartementen aan de rand van het centrum van Doesburg. Aan de Halve Maanweg wordt een verloederd en braakliggend terrein herontwikkeld met steun van provincie Gelderland. De openbare ruimte wordt groen, duurzaam en klimaatadaptief ingericht. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijke toegangspoort naar de historische binnenstad.

Betaalbaar en Energieneutraal

De woningnood in Gelderland is hoog. Op de plek aan de Halve Maanweg waar het kantoor van woningcorporatie Woonservice IJsselland stond, wordt nu een appartementencomplex met 24 betaalbare huurwoningen gebouwd. De nieuwe huurwoningen worden gasloos en energieneutraal gebouwd met zonnepanelen, warmtepompen en een ‘groen’ sedumdak boven de parkeergarage.

Openbare Parkeerplaatsen

De openbare ruimte rond het appartementencomplex wordt groen ingericht waarbij rekening wordt gehouden met het veranderende klimaat. Naast een half verdiepte parkeergarage voor de bewoners worden er openbare parkeerplaatsen aangelegd voor bezoekers van de historische binnenstad. Het bouwproject Halve Maanweg draagt daarmee bij aan het autoluw maken van de binnenstad.

Meer woningen, minder leegstand

Met het programma SteenGoed Benutten pakt de provincie de leegstand in Gelderland aan. Voor de transformatie van de Halve Maanweg zet de provincie 500.000 euro in. Hiermee kan de bouw nog voor het einde van het jaar van start gaan. De verwachte oplevering van het appartementencomplex is media 2023.

Terug naar nieuwsoverzicht