€2 miljoen voor economisch en sociaal herstel na COVID-19

18-2-2021

Met het SMART Overbruggingsplan MKB zet provincie Gelderland €2 miljoen in om bedrijven te helpen sterker uit de coronacrisis te komen. Door de bedrijfsvoering te vernieuwen en te investeren in sociale innovatie maken MKB-bedrijven zich klaar voor de toekomst. Het overbruggingsplan is een vervolg op de SMART COVID-19 regeling in de acute fase van de coronacrisis.

Gedeputeerde Peter Kerris: "COVID heeft het bedrijfsleven in de volle breedte geraakt. Vorig jaar hebben we €1,5 miljoen ingezet om bedrijven door de acute fase heen te helpen. Daarmee hebben we 1.500 mensen aan het werk gehouden. We zetten nu €2 miljoen in om werkgevers en werkgevers sterker uit de crisis te laten komen. Door werk te maken van innovatie en talent beter te benutten". 

Overbruggingsplan

De nieuwe COVID regeling helpt MKB bedrijven om hun bedrijf klaar te maken voor een toekomst na corona. Ze kunnen een bijdrage van max €25.000 aanvragen voor het opstellen en uitvoeren van een overbruggingsplan. Hiermee kunnen ze hun bedrijfsvoering vernieuwen en investeren in om- en bijscholing, waardoor hun medewerkers flexibeler en breder inzetbaar zijn. De subsidieregeling wordt 3 mei 2021 opengesteld. De nieuwe COVID regeling is aanvullend op het landelijke steun- en herstelpakket.

Gelderse aanpak COVID-19

Provincie Gelderland werkt eraan om de Gelderse economie en samenleving uit de coronacrisis te helpen. We doen dat in deze fase van de crisis met een bedrag van €50 miljoen. Daarnaast werken we aan een herstelprogramma. Dat programma bestaat uit een pakket aan maatregelen om alle sectoren en organisaties te ondersteunen, die van groot belang zijn voor Gelderland.

Terug naar nieuwsoverzicht