Intelligente verkeersregelingsinstallaties (iVRI's)

In het voorjaar van 2020 vervangen we op 8 kruisingen in Arnhem en Velp de bestaande verkeerslichten. We plaatsen hier zogenaamde intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s). Deze nieuwe installaties zorgen voor een betere doorstroming.

Verkeersgedrag aanpassen

De iVRI’s gebruiken mobiele data afkomstig van weggebruikers. Zo kunnen bussen en hulpdiensten voorrang krijgen bij het passeren van een kruising. Bovendien krijgt de weggebruiker actuele informatie over de snelste route door de stad en advies over de snelheid. Met deze informatie kunnen weggebruikers hun verkeersgedrag afstemmen op de actuele situatie. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming. Het plaatsen van de iVRI’s en het aansluiten op de data vraagt inregeltijd.

Verkeerslichten vervangen

Tussen maart en mei 2020 hebben we op 8 kruispunten slimme verkeerslichten geplaatst. Slimme verkeerslichten regelen het verkeer zo snel mogelijk met behulp van nieuwe technieken. De verkeerslichten geven aan de hand van mobiele data informatie over de beste route, rijstrook en snelheid. In juni 2020 worden de nieuwe installaties ingeregeld. Dit doen we op een rustig moment, zodat weggebruikers hier zo min mogelijk overlast van hebben.

Talking Traffic

Talking Traffic is een landelijke samenwerking tussen marktpartijen en overheden om nieuwe technieken toe te passen voor verkeersmanagement. In de regio Arnhem – Nijmegen komen in totaal 48 iVRI’s, waarvan 26 in Nijmegen. In heel Nederland worden in totaal ruim 1200 kruisingen ingericht met deze slimme verkeerslichten.

U kunt voor actuele werkzaamheden ook kijken op Bereikbaar Gelderland.

Contact

Heeft u informatie nodig? Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.