N834: Vervangen Duiker bij oprit A15 Tiel-west

Ter hoogte van de Afslag Tiel-west van de A15 komt een nieuwe duiker onder de N834 kruising Bergakker/Hamse biezen. Gebr. Van Kessel BV start het werk 26 februari 2021. De werkzaamheden duren 5 weken.

Vervangen duiker onder kruispunt N834

De duiker die onder de N834 ligt is constructief aan het einde van zijn levensduur. Op termijn kan dit schade opleveren aan het wegdek en mogelijk zorgen voor onveilige situaties. Daarom willen we met spoed de duiker vernieuwen. De duiker bestaat uit betonnen buizen van 1.30 meter doorsnede. De duiker is nodig om de watergangen aan beide zijden van de weg met elkaar te verbinden zodat het slootwater onder de weg door kan stromen.

Werkzaamheden

De duiker ligt ongeveer 5 meter onder de wegverharding. We gaan de verharding opbreken en de grond ontgraven om bij de duiker te kunnen. Om het verkeer tijdens het werk door te kunnen laten rijden komt er een verbrede rijstrook en wordt de middenberm berijdbaar gemaakt.

Planning en afsluiting

  • Het werk start vrijdag 26 februari en duurt tot maandag 29 maart 2021. Vrijdag 26 februari om 20.00 uur tot zaterdag 27 februari 12.00 uur en vrijdag 26 maart 20.00 uur tot maandag 29 maart 06.00 uur is de weg voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer leiden we om met borden. Gemotoriseerd verkeer leiden we om via de A15 over toe- en afrit nummer 33. Fietsverkeer kan onder begeleiding langs het werkvlak fietsen.
  • In de tussenliggende periode geldt voor alle verkeer een snelheidsbeperking.
  • De zijweg Hamse Biezen is gedurende de hele uitvoering afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en gemotoriseerd verkeer wordt hier met borden omgeleid.

De planning is onder voorbehoud. Als er door weersomstandigheden niet gewerkt kan worden schuift de datum op. De actuele werkzaamheden en omleidingsroutes staan op Bereikbaar Gelderland.

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.