N317: Rotonde Bontebrug

Tussen 12 april en 18 juni 2021 leggen we op de provinciale weg N317 ter hoogte van het kruispunt Ulftseweg/Oversluis/Dinxperloseweg een rotonde aan. Hiermee vergoten we de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid op de N317. We combineren deze werkzaamheden met onderhoudswerkzaamheden aan de Dinxperloseweg (N317) bij Bontebrug.

Werkzaamheden

Bij Bontebrug ter hoogte van het kruispunt Ulftseweg, Dinxperloseweg en Oversluis (N317) leggen we een rotonde aan. Voor fietsers vanuit Dinxperlo leggen we een nieuwe fietsroute aan achter de cafetaria ‘Bij Ben’. De route ligt ten noordoosten van het bovengenoemde kruispunt en sluit aan op het 2-richtingen fietspad langs de N317 richting Ulft en Silvolde. Verder voeren we onderhoud uit aan de hoofdrijbaan N317 Dinxperloseweg richting Dinxperlo over een lengte van ca. 600 meter, En verwijderen we het voorsorteerstrook rechtsaf komende vanuit Dinxperlo richting Bontebrug ten behoeve van de verkeersveiligheid.

Omleidingsroutes tussen 12 april tot en met 6 juni 2021

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is de Dinxperloseweg tot de aansluiting zijweg Bontebrug bij km. 59.4 afgesloten voor al het verkeer. Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en meer reistijd.

  • Gemotoriseerd verkeer vanuit Doetinchem leiden we om via de Oude IJsselweg (N817), Rijnweg, Engbergseweg en Marmelhorstweg naar de N317 Dinxperloseweg en omgekeerd.
  • Fietsers leiden we lokaal om.
  • Bontebrug is in deze periode bereikbaar via de N317 Dinxperloseweg komende vanuit Dinxperlo.
  • De Voorstsestraat, Bontebrugstraat, Torenstraat en Bergstraat zijn bereikbaar via de Voorstsestaat komende vanaf de Engbergseweg en Marmelhorstweg.
  • Oversluis is bereikbaar.

Omleidingsroutes tussen 7 en 18 juni 2021

Tussen 7 en 18 juni 2021 is de Dinxperloseweg afgesloten tussen Bontebrug en de Oude Dinxperloseweg.

  • Gemotoriseerd verkeer vanuit Doetinchem leiden we om via de Oude IJsselweg (N817), Rijnweg, Engbergseweg en Marmelhorstweg naar de N317 Dinxperloseweg en omgekeerd.
  • Torenstraat en Bergstraat zijn in deze periode bereikbaar via de nieuwe rotonde N317.

Planning

Vanaf maandag 12 april 2021 starten de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde en het fietspad. Ook voeren we dan onderhoud uit aan de deze werkzaamheden met onderhoudswerkzaamheden aan de Dinxperloseweg bij Bontebrug. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 18 juni 2021 klaar. We kondigen de werkzaamheden vooraf aan. Kijk voor actuele wegwerkzaamheden op Bereikbaar Gelderland.

Contact

Heeft u informatie nodig? Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.