Oostenrijkse ambassadeur bezoekt Gelderland

12-4-2018 Mevr. Gürer ontvangen in Gelderland

De Oostenrijkse ambassadeur mevrouw Heidemaria Gürer brengt 12 april 2018 een werkbezoek aan de provincie Gelderland. Zij bezoekt JCL Logistics in ’s-Heerenberg en de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen. Mevrouw Gürer wordt ontvangen door gedeputeerde Michiel Scheffer, burgemeester Peter de Baat van Montferland en burgemeester Jeroen Staatsen van Geldermalsen.

Goede banden

Gelderland heeft goede banden met 7 regio’s in Oostenrijk, waaronder Wenen en Stiermarken. In 63 Europese projecten werken 66 Oostenrijkse en 23 Gelderse partners samen. Voorbeelden zijn IoF2020 voor het versterken van de voedingsindustrie in Europa en MyToolBox dat zich richt op het verminderen van bodemvervuiling. Stichting Wageningen Research werkt hierin samen met de Universität for Bodenkultur in Wenen.

Gelderland als proeftuin

Het thema van het werkbezoek is Gelderland als proeftuin voor de economie van morgen. De We-Pod, Fruitmasters en het World Food Centrum zijn hier voorbeelden van.

De ambassadeur brengt ’s ochtends een bezoek aan het Oostenrijkse transportbedrijf JCL Logistics. Het hoofdkwartier voor de Benelux is gevestigd in ’s-Heerenberg. JCL Logistics maakt werk van goederenvervoer door de lucht, op de weg en over water.

Tijdens de lunch in Arnhem geeft Trymax Semiconductor Equipment uit Nijmegen een presentatie. Onderwerp is het project Powerbase waarin zij onder andere met Infineon Technologies uit Karintië nieuwe sleuteltechnologieën inzetten voor de uitdagingen van morgen.

‘s Middags brengt de Oostenrijkse ambassadeur een werkbezoek aan de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen. Fruitmasters verzorgt de export van fruit voor meer dan 400 fruittelers uit heel Nederland naar honderden landen waaronder Oostenrijk.

Open grenzen

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘Oostenrijk is een goede handelspartner van Gelderland. We hebben elkaar veel te bieden op het gebied van logistiek, sleuteltechnologie en de voedingsindustrie van morgen. Samen maken we werk van open grenzen in Europa.’

Terug naar nieuwsoverzicht