jongens met rode overall aan aan het werk

Onderwijs en Arbeidsmarkt evenement 2019

openbaar | door provincie Gelderland


19 september 2019 van 09.30 uur tot 17.00 uur

Congrescentrum De Reehorst
Bennekomseweg 24 in Ede


Informatie

Ieder jaar organiseren we de derde donderdag van september een Onderwijs en Arbeidsmarkt evenement!

Dit jaar is het thema: De verANDERing ben jij! Een evenement dat voor en door partners in verschillende sessies wordt vormgegeven.

Wat kun je verwachten?

We streven naar voldoende beschikbaar talent, stimuleren een wendbare arbeidsmarkt en zetten in op een inclusieve arbeidsmarkt. Je wordt gedurende de dag meegenomen in een divers samengesteld programma, waarbij o.a. een schets van de toekomst en best practises. Het delen van leerervaringen en wat het voor jouw inzet kan betekenen, ontbreekt niet. Waar start jouw verANDERing?

 

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl


{this.field(PictureTitle)}

Roos Wouters

Dagvoorzitter

Roos Wouters geeft al meer dan 12 jaar adviezen, lezingen en workshops aan overheid en bedrijfsleven die ertoe leiden dat organisaties, teams en individuen effectief en met plezier met hun tijd mee gaan. Als aanjager van de Werkvereniging zet Roos de behoeften van Modern Werkenden op de kaart en maakt inzichtelijk wat deze snelgroeiende groep nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren op een arbeidsmarkt in beweging. In die hoedanigheid neemt ze ook regelmatig deel aan het ondernemerspanel van BNR Nieuwsradio.

{this.field(PictureTitle)}

Peter Kerris

Gedeputeerde provincie Gelderland

Verantwoordelijk voor onderwijs en arbeidsmarkt, wonen, ruimtelijke ordering, klimaatadaptatie, bedrijventerreinen, programma SteenGoed Benutten, fonds nazorg stortplaatsen–vz.

‘De arbeidsmarkt verandert razendsnel. We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen, die nieuwe eisen stellen aan onderwijs en arbeidsmarkt. We hebben goed opgeleide vakmensen nodig om Gelderland duurzaam en energieneutraal te maken. Ook het werk zelf verandert. Nieuwe technieken vragen nieuwe vaardigheden. Door leren te werken en werkend te leren blijven we in beweging. Samen maken we werk van de arbeidsmarkt van morgen.'

{this.field(PictureTitle)}

Ruud Veltenaar

Keynote

De wereld verkeert niet in een financiële of economische crisis, maar in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Deze transitie raakt bijna iedereen en heeft grote invloed op ons leven en werk. Tijdens de bijeenkomst verschaft Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en biedt hij concrete hoop op een betere wereld. Ben jij klaar voor de toekomst en in staat om ook in turbulente tijden het verschil te blijven maken?

Ruud Veltenaar is filosoof, trendwatcher, TEDx spreker, bevliegeraar, buitengewoon hoogleraar en sociaal bewogen investeerder. Hij is een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact ons leven en werk. Ruud behoort met een gemiddelde score van 9,1 tot de best beoordeelde sprekers in de markt en de inhoudelijke reacties en commenteren zijn louter positief.

Tijdens de bijeenkomst zal Ruud een helder en boeiend beeld van de toekomst schetsen en aangeven waarom we op een markeerpunt in onze geschiedenis staan. Wij beloven u een presentatie met impact en veel inspiratie waarover nog veel en lang zal worden nagepraat.

{this.field(PictureTitle)}

Wouter Hart

Keynote

In het traditionele onderwijs volgt de leerling de leraar zoals in een traditionele organisatie de professional de baas volgt. Wanneer we een toekomst zien met verandering als de voornaamste constante vraagt dat een hele andere benadering. Wouter Hart neemt ons als spreker en schrijver mee in de thematiek van zijn boeken 'Verdraaide organisaties'  en 'Anders vasthouden' waar tezamen al bijna 90000 exemplaren van zijn verkocht.

Uitsmijter: Succesvol ANDERS kijken naar talent

HONK1

Jaap Hermsen


Roegina Hilbrands De Parels Compagnie
www.deparelscompagnie.nl

In december 2016 wonnen Jaap Hermsen en Roegina Hilbrands de eerste editie van Gelderland Arbeidswijs met hun concept Talentscouting voor Techniek.  Ze waren ervan overtuigd dat werkgevers enorme kansen lieten liggen door kandidaten alleen te beoordelen op hun CV. In hun pitch pleitten ze er daarom voor om anders naar mens en vacature te kijken en meer oog te hebben voor de talenten en het potentieel van de kandidaat.  Inmiddels is hun innovatieve concept geëvolueerd tot een concrete dienstverlening in de vorm van HONK1 en hebben zij bij menig organisatie al een verandering in denken teweeg kunnen brengen.

Tijdens het O&A evenement ‘De verANDERing ben jij!' nemen zij je mee in hun ontdekkingstocht van het sociaal ondernemerschap op de arbeidsmarkt. Een tocht vol hoop, ambitie, ups, downs, ontdekkingen en voortschrijdend inzicht.

Maar daar laten zij het niet bij.

Je kunt live zien hoe hun droombeeld uit 2016 vorm heeft gekregen in 2019.  

De eerste winnaars van het innovatietraject Gelderland Arbeidswijs openen de komende maanden 3 pop-up stores in Gelderland waar talentscouts zich inzetten om mensen voor de techniek te vinden met als doel een goede match te maken tussen bezoekers en werkgevers.

Wat zou er gebeuren wanneer je kijkt met een andere bril? Zijn werkgevers dan echt wel zo aantrekkelijk als ze denken? Is de weg naar de werkgever wel duidelijk zichtbaar? Zijn alle werkzoekenden die nu nog geen baan hebben echt van graniet? Met deze, en andere vragen gaan we aan de slag. Op ontdekkingstocht naar antwoorden. Zodat jij, met de kennis van de ander, verschil kunt gaan maken.

Dit project heeft een relatie met Gelderland Arbeidswijs

 
Tijdstip Omschrijving
09.30 - 10.00 Inloop
10.00 - 10.30 Dagvoorzitter Roos Wouters
  Welkom door gedeputeerde Peter Kerris
10.30 - 11.30 Spreker Ruud Veltenaar
11.30 - 12.00 Intermezzo
12.00 - 13.00 Sessie ronde 1
13.00 - 14.00 Lunch en netwerken
14.00 - 15.00 Sessie ronde 2
15.00 - 16.00 Spreker Wouter Hart
16.00 - 16.30 Succesvol ANDERs kijken naar talent & Afsluiting
16.30 - 17.00 Netwerkborrel