Onderwijs en Arbeidsmarkt 2021: Samen met Slagkracht, talentvol naar de toekomst!

3D Virtueel Provincie Gelderland

Welkom in de provincie Gelderland! U vliegt momenteel boven een 3D geanimeerde variant van de provincie Gelderland. Hier kunt u kiezen waar u naartoe wilt.

Provinciehuis Gelderland

Welkom in het Huis der provincie van provincie Gelderland! U bevindt zich in een 2D geanimeerde versie van het provinciehuis in Arnhem. Wij leggen u hier graag uit wat u allemaal kunt verwachten op het evenement ‘Samen met Slagkracht, talentvol naar de toekomst’ en met welke projecten de provincie en haar partners zich zoal bezighouden, binnen het thema Onderwijs en Arbeidsmarkt.

Sprekers

Mark Beumer, dagvoorzitter
De Nederlandse arbeidsmarkt is in flux. Digitalisering, flexibilisering en smart industry zijn trends met stevige impact. Maatschappelijke opgaves als de energietransitie en de circulaire economie vragen om nieuwe oplossingen. Hoe bereiden we de studenten van nu voor op de realiteit van morgen? Welke competenties en kennis zullen zij nodig hebben voor een goede aansluiting op een veranderende arbeidsmarkt? En vice versa: hoe kunnen bestaande medewerkers bijgeschoold en omgeschoold worden?
Dagvoorzitter Mark Beumer heeft in 10 jaar honderden evenementen begeleid. Vaak ook over arbeidsmarkt en onderwijs, waarbij deze vragen centraal stonden. Opvallend vindt hij dat we het al tien jaar hebben over het ideaal van een leven lang ontwikkelen. Maar hoe gaan we dat nou écht handen en voeten geven? Daarover gaat hij op 23 september in gesprek met de sprekers, en met u!

Jarno Duursma, inspirator
Jarno Duursma is technologie-expert, spreker en auteur. Hij verkent de frontlinie van de digitale wereld en schrijft daar boeken en rapporten over. Jarno schrijft opinie-artikelen voor landelijke kranten en staat vaak voor de camera om impactvolle technologische trends uit te leggen. Hij doet dit onder andere voor de NOS, RTL of NPO. Hij is maker van de 'listening to the future' podcast en was jarenlang organisator van tech-event SMC050.
Wanneer je kijkt naar de arbeidsmarkt van de toekomst, dan speelt technologie absoluut een duidelijke rol. Met name op het gebied van kunstmatige intelligentie kan er steeds meer. Slimme computersystemen gaan een breed scala aan menselijke vaardigheden versterken en soms van ons overnemen. En welke taken gaan we uitbesteden aan slimme software? Wat willen we zelf blijven doen? Welke menselijke vaardigheden worden vervangen door kunstmatige intelligentie? Waar
zijn computers niet goed in? Hoe moet je jezelf ontwikkelen richting de arbeidsmarkt van de toekomst? Hoe houden we zelf de regie? Hoe blijven we menselijk?

Peter Kerris, gedeputeerde
Peter Kerris (1985, Nijmegen) is sinds juni 2019 namens de PvdA gedeputeerde bij de provincie Gelderland. Hij is verantwoordelijk voor onder andere de programma’s Wonen, Onderwijs & Arbeidsmarkt en Bedrijventerreinen. Voor hij gedeputeerde werd, was Peter Kerris Statenlid voor de PvdA. Van 2015 tot 2019 als fractievoorzitter en in 2015 en 2019 als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen. Peter Kerris heeft Geschiedenis gestudeerd en woont in Nijmegen.

Event agenda

09.15 - 09.30 - Inloop
09.30 - 09.35 - Opening en inleiding programma, met Mark Beumer als dagvoorzitter
09.35 - 09.50 - De arbeidsmarkt in beeld door de brillen van 3 ervaringsdeskundigen
09.50 - 10.45 - Deelsessies

 • OpenEducatie Leerplekken
 • Regionaal Actieplan Stagetekorten: Samen leren en ontwikkelen
 • Gelderland Arbeidswijs: Wat vind jij van de toekomst van het lerarentekort?
 • ROC Rivor: Talent werkt voor Rivierenland
 • Initiatieven Foodvalley: Samenwerken, versterken en kennis delen
 • Ruimte voor divers talent: Wees Welkom op de werkvloer
 • Transitiehuis Gelderland: in gesprek met… de zij-instromers
 • Innovatiehuis Noord-Veluwe: 3 aansprekende praktijkcases
 • Gelderland Arbeidswijs

10.45 - 11.15 - Inspiratiemoment met Jarno Duursma
11.15 - 11.45 - In gesprek met gedeputeerde Peter Kerris over de arbeidsmarkt van nu en morgen
11.45 - 12.00 - Plenaire afsluiting... met leuke toegift!

Restaurant

<afbeelding van bedrijfsrestaurant provincie Gelderland>

Gastenboek Provincie Gelderland
Laat je een bericht achter?

Bibliotheek

Welkom in onze bilbiotheek

In deze ruimte is er informatie te v inden over verschillende onderwerpen. Denk heirbij aanL meer informatie over Jarno Duursma (inspirator), internationalisering, social innovatie, Techniekpacten en social return.

Jarno Duursma, inspirator
<foto Jarno Duursma>

jarnoduursma@gmail.com 
https://www.jarnoduursma.nl 

Project uitleg
We hebben tijdens de coronapandemie de kwalitatieve groeispurt gezien in technologie in het algemeen (robotica, VR, hardware) en kunstmatige intelligentie in het bijzonder. Maar er vond ook weer een herwaardering plaats van dat wat menselijk is. Die spagaat wordt de zoektocht van dir komende decennium: wat laten we technologie van ons overnemen en wat niet? Hoe blijven we menselijk in het tijdperk van digitalisering en kunstmatige intelligentie?

Sessie uitleg
Wanneer je kijkt naar de arbeidsmarkt van de toekomst, dan speelt technologie absoluut een duidelijke rol. Met name op het gebied van kunstmatige intelligentie kan er steeds meer. Slimme computersystemen gaan een breed scala aan menselijke vaardigheden versterken en soms van ons overnemen. En welke taken gaan we uitbesteden aan slimme software? Wat willen we zelf blijven doen? Welke menselijke vaardigheden worden vervangen door kunstmatige intelligentie? Waar zijn computers niet goed in? Hoe moet je jezelf ontwikkelen richting de arbeidsmarkt van de toekomst? Houden we zelf de regie? Hoe blijven we menselijk?

Internationalisering

The language of care - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl)>

In het SHAKER-project delen vier Europese regio’s kennis over problemen en oplossingen voor de tekorten in de zorg en de zorgopleidingen. In het project zijn ook zus MBO-scholen betrokken. Vanuit Gelderland zijn dat ROC Rivor en het Graafschap College. De inzichten die de internationale werkbezoeken opleveren worden aan het eind van het project gepubliceerd en gepresenteerd op de European Week of Regions en Cities. Het project loopt tot en met 2022. Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Shosha Niesen van team Onderwijs en Arbeidsmarkt, provincie Gelderland: s.niesen@gelderland.nl

Arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten, wie zijn dat eigenlijk? - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl)

Arbeidsmigranten: een aantal vraagstukken - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl)>

Arbeidsmigranten: waarom ze hier zijn en Gelderland ze nodig heeft - Onderwijs en Arbeidsmarkt>

Blik naar de toekomst - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl)>

Diversiteit en inclusie

Inclusie in de bouw: open blik biedt kansen - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl)>

“Onze werkvloer wordt steeds meer een afspiegeling van de maatschappij” - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl)>

"We leren studenten hun gebruiksaanwijzing te communiceren” - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl)>

Webinar Inclusief beleid maak je niet alleen - YouTube>

Webinar - Maatschappelijke begeleiding binnen de VOI - YouTube>

Ler(n)ende Euregio, samen versterken we beroepsonderwijs in ons grensgebied!

Ler(n)ende Euregio (email-provider.nl)>

<foto met 18 vrolijke deelnemers Lernende Euregio>

Over de Ler(n)ende Euregio

We zijn een samenwerkingsverband van scholen voor beroepsonderwijs, opleidingsbedrijven en de overheid in de Euregio Rijn Waal. Sinds 1999 hebben we ons ontwikkeld tot een kennis- en expertisecentrum op het gebied van grensoverschrijdend middelbaar beroepsonderwijs. Wij maken werk van grensoverschrijdend leren door het stimuleren, begeleiden en organiseren van uitwisselingen projecten en stages. Studenten maken zo kennis met de beroepscultuur, taal en het onderwijssysteem van het buurland.

Sinds 1999 hebben wij talloze projecten uitgevoerd. Op dit moment nemen aan Nederlandse zijde mbo-instellingen in de provincies Gelderland en Noord-Brabant-Oost deel aan het project: Taal Verbindt. Voor dit project held dat aan Duitse zijde berufskollegs afkomstig uit de driehoek Osnabrück, Duisburg en Klees deelnemen. Ons recentste project Taal Verbindt loopt van 1 mei 2019 tot 31 juni 2022. Wij worden met Eyuropese middelen gefinancierd (Interreg). Op dit moment zijn wij bezig met de aanvraag van een nieuw project voor Interreg VI (2022-2026).

Op onze website kan je alle informatie vinden over wie we zijn, wat we doen en gedaan hebben:

https://lerende-euregio.com/over-lerende-euregio 

Contactgegevens

Willem van Hees

06-15663632

w.vanhees@roc-nijmegen.nl 

Stelling: Internationaal talent is een noodzaak om krapte op de arbeidsmarkt op te lossen.

Wat vind jij?

Sociale innovatie

Boost pioniers

De economie wordt steeds complexer en veranderingen gaan snel. Dat betekent dat we de economie van 2030 niet kunnen voorspellen. We kunnen wel zorgen dat we goed en snel op veranderingen kunnen reageren. Veerkracht en aanpassingsvermogen zijn dan kernwoorden. Sociale innovatie is hiervoor de sleutel en daarom is aandacht voor sociale innovatie binnen bedrijven cruciaal. Het belang daarvan wordt echter nog niet breed door het MKB herkend.

Boost pioniers is daarom gericht op het bewustmaken en activeren van MKB-ondernemers op het terrein van sociale innovatie. Pioniers zijn ondernemers die sociaal innoveren. Zij blinken uit in de manier waarop zij het beste uit hun medewerkers halen, gezamenlijk nieuwe kansen creëren en structurele vernieuwingen in werkprocessen en arbeidsverhoudingen realiseren.

BOOST - De navigator naar een schone en slimme industrie | NL - YouTube

BOOST Pioniers op bezoek bij Doeko - YouTube

niverplast sociale innovatie boost lang mov - YouTube

<fotocollage van Boost, op het IPKW in Arnhem, pand van buiten, werknemers koffiedrinkend binnenin het pand>

WHY: Omgaan met de steeds dynamischere wereld (wendbaar, adaptief, veerkrachtig)

HOW: Sociale innovatie, zie: Sociale innovatie is effectiever dan technologische innovatie! - Innovatief Organiseren

WHAT: Boost werkgroep sociale innovatie, Boost pioniers en Smart Working, zie respectievelijk: Sociale innovatie is effectiever dan technologische innovatie! - Innovatief Organiseren, BOOST Pioniers | BOOST (boostsmartindustry.nl) en ”Dankzij het Smart Working 5 stappenplan zijn we klaar voor de toekomst” | FME

<logo’s FME en Boost>

Wil je inzicht in hoe Future Proof jouw organisatie is?

Zijn we als organisatie toekomstbestendig? Wat doet techniek met functies en samenwerking? Innoveren we zowel technisch als sociaal? Dit zijn vragen die te maken hebben met hoe jouw onderneming presteert op het gebied van innovatie. Hoe bewust ben jij met innovatie bezig en hoe denkt het MT van jouw bedrijf erover? Op welke aspecten kun je jezelf verbeteren? FME geeft je een eerste inzicht in deze vragen met behulp van de Future Shock en de Smart Working Scan.

De Future Shock

Welke nieuwe markten zijn interessant? Welke kansen bieden nieuwe technologieën? De ontwikkelingen gaan sneller dan ooit: robotisering, artificial intelligence, 3D-printing of augmented reality. Met een Future Shock laat FME zien waar de kansen liggen voor jouw bedrijf.

Waarom een Future Shock?

Je krijgt inzicht in trends op het gebied van Smart industry.

Je ondervindt hoe jouw bedrijf toekomstbestendig wordt én blijft met Smart industry technologieën.

Je ontdekt welke nieuwe markten interessant zijn.

Je leert out of box te denken.

Je genereert met jouw bedrijf ideeën en oplossingen om een eventuele afstand tot nieuwe technologieën te overbruggen.

De Smart Working Scan

Smart Working is een verzamelterm voor allerlei vernieuwende vormen van samenwerking, wendbaarheid en leiderschap binnen bedrijven. Het heeft als uitgangspunt dat mensen zich continue blijven ontwikkelen, autonoom bepalen hóe zij het werk doen én actief meedoen aan het innovatieproces. Dit zorgt ervoor dat medewerkers langer productief, gemotiveerd en betrokken blijven, waardoor bedrijven succesvol kunnen blijven groeien. De Smart Working scan is een goed inventarisatie instrument om de huidige opvattingen van het MT van jullie bedrijf te peilen, met elkaar in gesprek te gaan over verschillen en overeenkomsten en samen verkennen wat verbeterpunten in sociale innovatie zijn voor jullie bedrijf.

Waarom een Smart Working Scan?

Je krijgt inzicht in de huidige beleving van het MT op het thema Smart Working.

Je krijgt inzicht in de mogelijke speerpunten van je bedrijf voor Smart Working.

<afbeelding met de vier kwarten van Smart Working, met daarin Samenwerking, Leiderschap, Wendbaar en Ontwikkeling.>

<afbeelding met het stappenplan van Smart Working, met daarin Uitdagingen, Bouwstenen en Resultaten.>

Aanpak

Voor de Future Shock kiezen we samen één of twee technologieën die voor jouw bedrijf relevant zijn. Wij selecteren daarbij een aantal demonstrators: bedrijven die de gekozen technologie9en) succesvol toepassen. Tijdens de sessie vertellen we je alles over de ontwikkelingen op het gebied van Smart industry, pitchen we de demonstrators, gaan we op zoek naar jouw dominante logica en gaan we aan de slag met de ideeën die daaruit ontstaan. Dit kan gaan over de toepassing van nieuwe technologie, de ontwikkelingen van nieuwe projecten en diensten en een andere manier van werken.

Voor de Smart Working Scan ontvang je een link naar de FME scan, die circa 10 minuten tijd kost om in te vullen. Wij verwerken de data en zorgen voor interpretatie van de ingevulde scans. Tijdens de sessie bespreken we jullie scores op de 12 aspecten van Smart Working en begeleiden we jullie in de speerpunten waar jullie je na afloop op kunnen gaan richten. Tevens maken we de verbinding met de uitkomsten uit de Future Shock.

Resultaat

Twee verrassende, indrukwekkende en actieve dagdelen waaruit je inzicht meeneemt over de innovatiekracht van jouw bedrijf. Na afloop heb je zicht op trends en ontwikkelingen, inzicht in jullie huidige situatie ene richting voor jullie gewenste situatie. Bovendien geven we jullie advies over mogelijke vervolgstappen. In de voorbereiding zal er een bedrijfsbezoek plaatsvinden waarbij een aantal (groeps)interviews zullen worden afgenomen.

Meer informatie?

Neem contact op met één van onze bedrijfsadviseur:

Bert Haan: 06-50662746 / berth.haan@fme.nl 

Marije Bakker: 06-21582129 / marije.bakker@fme.nl 

Contactgegevens

Marieke van Helvoort – Segerink, projectleider Sociale innovatie voor Prioniers Overijssel & Boost Gelderland: 06-53165669

Techniekpacten

👉 Speciale editie TP-nieuwsbrief: Jaarconferentie & Monitor (mailchi.mp)

💡 Omdat (blijven) ontwikkelen loont - Nieuwsbrief sep 2021 (mailchi.mp)

🌎 Iedereen klaar voor de (digitale) toekomst? (mailchi.mp)

🔥 Techniek: legio kansen voor iedereen! (mailchi.mp)

⤴ Doorstroom naar technische opleidingen (mailchi.mp)

🌐 Een vitale arbeidsmarkt - Nieuwsbrief februari 2021 (mailchi.mp)

Home - Techniekpact

Team onderwijs en Arbeidsmarkt provincie Gelderland

Sümeyra Barutcu
<foto Sümeyra Barutcu>
Juridisch Projectmedewerker
s.barutcu@gelderland.nl 

Annet de Bruin
<foto Annet de Bruin>
Regioadviseur Arnhem-Nijmegen; Projectleider O&A evenement, coördinator Onderzoek en Informatie
j.de.bruin@gelderland.nl 

Sarah Drenth
<foto Sarah Drenth>
Projectleider maatschappelijke vraagstukken
s.drenth@gelderland.nl

Toosje Hendriksen
<foto Toosje Hendriksen>
Regioadviseur Food Valley
t.hendriksen@gelderland.nl 

Brigitte Jansen
<foto Brigitte Jansen>
Regioadviseur Noord-Veluwe; Projectleider beleidsontwikkeling, coördinator Gelderse Techniekpacten
b.jansen@gelderland.nl 

Thea Janssen
<foto Thea Janssen>
Managementassistent
t.janssen@gelderland.nl 

Rachida Khatraoui
<foto Rachida Khatraoui>
Regioadviseur Rivierenland; Projectleider sociale innovatie
r.khatraoui@gelderland.nl 

Shosha Niesen
<foto Shosha Niesen>
Regioadviseur Noord-Veluwe; Projectleider Gelderland Arbeidswijs, internationalisering
s.niesen@gelderland.nl 

Armagan Onder
<foto Armagan Onder>
Regioadviseur Rivierenland en Cleantechregio. Projectleider leven lang Gelders vakmanschap en status
a.onder@gelderland.nl 

Brigitte Wunderink
<foto Brigitte Wunderink>
Programmamedewerker
b.wunderink@gelderland.nl 

Irene Xiang
<foto Irene Xiang>
Regioadviseur Achterhoek en Liemers; Projectleider GROS met NRW (Dld.), diversiteit en inclusie
i.xiang@gelderland.nl 

Inspiratie

<link naar artikel Wetenschap en technologie beter in het DNA van het Gelderse basisonderwijs: Wetenschap en technologie beter in het DNA van het Gelderse basisonderwijs - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl)

Onderzoeken

<link naar verzameling van Bureau Economisch Onderzoek, regionaal economisch onderzoek en informatie Bureau Economisch Onderzoek, regionaal economisch onderzoek... (gelderland.nl)>

Gelderland Arbeidswijs

Receptie

In deze sessie brengen we de actuele stand van zaken in beeld, introduceren we een aantal stakeholders die aan oplossingen werken, en presenteren we de oplossingen die het open innovatietraject Gelderland Arbeidswijs van Provincie Gelderland hebben opgeleverd. De sessie wordt begeleid door inhoudelijk expert Skip Bentum en Gelderland Arbeidswijs-specialist Mark Herberts.

Sprekers

<foto Skip Bentum>

Skip Bentum, projectmedewerker lerarentekort provincie Gelderland.

Voor provincie Gelderland ben ik met mijn collega's bezig om te kijken hoe we meer leraren voor tekortvakken als techniek voor de klas kunnen krijgen. Goed onderwijs wordt immers gewaarborgd met voldoende leraren. Om een indruk te geven van het lerarentekort in Gelderland heb ik deze blog geschreven. Over een maandje geef ik een update over wat we willen gaan doen.

<foto Mark Herberts>

Mark Herberts, directeur Studio.WHY.

Innovator | Entrepreneur | Sales manager | Business Developer | Facilitator | Team Designer | Futurecaster

Provincie Gelderland - Gelderland Arbeidswijs 2020 on Vimeo

Actueel - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl)

Projecten - Onderwijs en Arbeidsmarkt (gelderland.nl) 

Gelderland Arbeidswijs Hackathon — STUDIO.WHY (studiowhy.com)

In 2020 richtte Gelderland Arbeidswijs zich op het verkleinen van het lerarentekort. Een urgent thema: zonder vakdocenten kunnen studenten niet worden opgeleid. Er zijn verfrissende ideeën nodig om dit tekort te verkleinen.

Het lerarentekort is een landelijk probleem dat de ene regio harder raakt dan de ander. Maar goed onderwijs is de basis van een toekomstbestendige economie. Als er onvoldoende leraren zijn daalt de kwaliteit van het onderwijs. Op dit moment hebben sommige scholen al te weinig leraren op lesuitval te voorkomen en wordt er on(der)bevoegd les gegeven. Het risico dat jongeren minder goede scholing krijgen neemt helaas toe.

Gastenboek Provincie Gelderland

Laat je een bericht achter?

Contactmuur

Laat hier je gegevens achter en wij zullen ervoor zorgen dat je gegevens bij de betreffende persoon terecht komen.

https://c8tx73196te.typeform.com/to/CLZvhBPb

Markt

Wandel langs de verschillende kraampjes waar verschillende partners van ons hun diensten en projecten hebben uitgestald.

Wie: Stichting TNE, The New Entrepeneur, Zomerondernemer

<logo The New Entrepeneur>

https://www.stichtingtne.nl

Wat wij doen: Wij geloven dat iedereen de kwaliteiten in zich heeft om een succesvolle ondernemer te worden. Of je nou jong bent of oud, met het juiste duwtje in de rug kan iedereen van een droom of idee realiteit maken. De missie van Stichting The New Entrepeneur is om de (jeugd)werkloosheid terug te dringen en om Nederland in zijn geheel ondernemender te maken.

Promotiefilm ZomerOndernemer voor toekomstige deelnemers (vimeo.com)

<afbeelding met daarin een herhaling in wat zij doen>

Wie? INNOVATE

https://www.innovate.community 

Wat wij doen: In de afgelopen vijf jaar heeft INNOVATE haar naam gevestigd als sterk merk waar het grote publiek en de professionals met elkaar in aanraking komen om samen te werken aan onze innovatieve regio.

Graag betrekken we jongeren in het duurzamer maken van de wereld. Daarom hebben wij de innovatieprijs in het leven geroepen. De winnend student krijgt een budget om zijn of haar idee uit te voeren én mag naar Silicon Valley.

Innovatiefste Student van Nederland 2021 | AANKONDIGING - YouTube

INNOVATE Meetup 8: Hoe de creatieve industrie de wereld duurzamer maakt - 30 Juni 2021 - YouTube

<foto van een burger, aangaande de vraagstelling: Kweekburgers, binnenkortn op de menukaarten in Nederland?>

<afbeelding van kruiden in een kast, met daarboven de tekst: Farmvent, Verse kruiden uit de automaat>

Wie: Campus Woudhuis

www.campuswoudhuis.nl

<logo Campus Woudhuis>

Wat wij doen: Werk-leerbedrijf De Campus is een groen werk-leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Onze medewerkers bieden we een plek om te leren en werken in het groen. We werken samen met ondernemers en andere werkgevers die inclusief werken of dat van plan zijn. Dat doen we voor een goede afstemming van onze werk-leertrajecten op de regulieren arbeidsmarkt en voor de doorstroming van onze medewerkers na afloop van hun werk-leertraject op de campus. Campus Woudhuis is een SBB erkend Leerbedrijf.

Campus Woudhuis on Vimeo

Peter Kerris op werkbezoek bij Campus Woudhuis Apeldoorn, een groene proeftuin voor inclusief werken en sociaal ondernemen. on Vimeo

Contactgegevens

Campus Woudhuis

Het Woldhuis 9, 7325 WN Apeldoorn

info@campuswoudhuis.nl

Wie? Tmrrw

<logo tmrrw>

www.tmrrw.nl 

Mail: nick@tmrrw.nl 

Wat wij doen: tmrrw is een app waarin studenten en beroepsprofessionals in korte video’s uitleggen wat hun studie of beroep inhoudt. Via tmrrw krijg je een realistisch beeld van alles wat er op de onderwijs- en banenmarkt mogelijk is. Hiermee helpen we jongeren en omscholers met het maken van betere studie- en beroepskeuzes.

tmrrw in 2 minuten - YouTube

https://youtu.be/vuRPB_ErIn0

Wie: Radboud Academy

www.ru.nl/radboudacademy  

Wat wij doen: Radboud Academy is het overkoepelend centrum voor Leven Lang Ontwikkelen van de Radboud Universiteit. Samen met de faculteiten van de Radboud Universiteit ontwikkelt en ontsluit ze een breed palet aan vervolgonderwijs – variërend in vakgebied, vorm, duur en prijs – voor hogeropgeleiden die zich professioneel en persoonlijk willen blijven ontwikkelen. Om zo bij te blijven in de veranderende en complexe maatschappij en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan zichzelf, hun organisatie en de samenleving.

<foto van de mensen achter Radboud Academy>

Contactgegevens

024-3612677

radboudacademy@ru.nl

Wie: Gelderse Leerwerkloketten

https://www.leerwerkloket.nl

Contact: https://www.leerwerkloket.nl/contact

<logo Leerwerkloket>

Wat wij doen: Het leerwerkloket helpt en adviseert werknemers, werkzoekenden, scholieren en werkgevers op het gebied van leren en werken vanuit de visie Leven Lang Ontwikkelen. Iedereen met vragen over o.a. omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kan bij ons terecht. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Er zijn 35 leerwerkloketten verspreid over het hele land.

Animatie Leren en Werken - YouTube>

<afbeelding Animatie van het Leerwerkloket, met daarin verschillende poppetjes met zichtbaar verschillende beroepen>

Wie: Gelders Vakmanschap

Website: www.geldersvakmanschap.nl

<logo Leve(n)lang Gelders Vakmanschap>

Wat doen wij: Verstedelijking, energietransitie en digitalisering. Het zijn een aantal uitdagingen die op de technische sector afkomen. Om (MKB)bedrijven toekomstproof te maken, is blijvende ontwikkeling in de techniek meer dan ooit nodig. Leve(n)lang Gelderland Vakmanschap kan jou daarbij helpen. Door de verbinding te leggen tussen Gelderse bedrijven met scholen, landelijke brancheorgansiaties, vakbonden en techniekfondsen. Hiervoor kunnen wij een groot samenwerkingsverband en netwerk inzetten. Samen boren we nieuwe kansen aan. En maken we jou nu klaar voor de technologie van straks.

Voor werkgevers, werknemers en werkzoekende. Door om-, bij- en herscholingstrajecten. Met ondersteuning van verbindingscoaches.

Provincie Gelderland - Gelders Vakmanschap from Provincie Gelderland on Vimeo>

Gelders en Overijssels Vakmanschap - YouTube>

<foto Gelders Vakmanschap met een overhandigen map ‘Sleutelen aan de je toekomst?’ aan Peter Kerris>

Wie: In de logistiek Rivierenland

https://indelogistiekrivierenland.nl

<logo Logistiek Rivierenland>

Wat wij doen: Logistics Valley Rivierenland bevordert en stimuleert de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid om de logistieke sector verder te versterken. We faciliteren, verbinden en helpen ondernemers hun plannen en ideeen te vertalen naar concrete projecten. Wanneer de realisatie vraagt om investeringen, dan heeft de LV-R de expertise en het netwerk in huis om subsidie en geld te vinden. BV bij de provincie Gelderland of het regionaal investeringsfonds. Daarnaast zorgt LV-R voor het faciliteren van de dialoog en samenwerking met partijen als ROC Rivor en Werkzaak. De uitdagingen op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en beschikbaarheid van goed opgeleid personeel vragen om het bundelen van kennis en expertise op regionaal niveau. Horizontale samenwerking is voorwaardelijk voor een duurzame ontwikkeling van bedrijven en onderwijs. Lopende projecten en project ideeën waar aan wordt gewerkt. Arbeidsmarkt en scholing Innovatie en Duurzaamheid Markt en Business Development Fysieke Bedrijfsomgeving.

In de logistiek Rivierenland - YouTube

Innovatiehuis Noord-Veluwe

Receptie

'Innovatiehuis Noord-Veluwe: 3 aansprekende praktijkcases'

De arbeidsmarkt was, is én blijft krap en treft ook steeds meer beroepsgroepen. Corona heeft dit slechts tijdelijk onderdrukt. Hoe kunnen we ons werk slimmer organiseren en onbenut arbeidspotentieel benutten? In deze sessie komt een drietal aansprekende praktijkcases aan bod. De sessie wordt door Ingeborg Lups-Dijkema van Veluwe Portaal en Marieke op de Weegh van RCT Gelderland, beide partner van Innovatiehuis Noord-Veluwe, gegeven.

Sprekers

<foto Ingeborg Lups-Dijkema>

Ingeborg Lups-Dijkema, Manager van veluwe portaal

<foto Marieke op de Weegh>

Marieke op de Weegh, Innovatiemakelaar rehio’s Cleantech Regio (Stedendirehoek) en Noord-Veluwe

Innovatiehuis Noord-Veluwe is het kennis- en netwerkplatform voor ondernemers op de Noord-Veluwe waar ze met hun vragen terecht kunnen over innovatie, arbeidsmarkt, HR, onderwijs, regionale samenwerkingen of financieringsmogelijkheden.

Informatie

Het Innovatiehuis is een plek waar je terecht kan met al je vragen over innovatie, samenwerken in de regio en financieringsmogelijkheden. We geven advies en concrete handvatten en zetten ons netwerk voor je in. Dankzij de steun die wij ontvangen van gemeenten en onze partners, is ons advies voor jou kosteloos!

Ons doel? Jou verder helpen. Neem rechtstreeks contact op met een van de innovatiemakelaars of via het contactformulier op Contact – Innovatiehuis Noord-Veluwe (innovatiehuisnoordveluwe.nl)

Innovatiehuis Noord-Veluwe is het kennis- en netwerk[platform voor ondernemers op de Noord-Veluwe waar ze met hun vragen terecht kunnen over innovatie, arbeidsmarkt, HR, onderwijs, regionale samenwerkingen of financieringsmogelijkheden.

Het bedrijfsleven in de regio Noord-Veluwe kenmerkt zich in hoge mate door ‘slimme toepassers’. Verdere automatisering en robotisering vormen zowel een kans als een bedreiging. Ook kent de regio vele zorgorganisaties welke gebaat zijn bij een sterke regio. Onze uitdaging als regio ligt erin om innovatief en wendbaar te blijven, ook op de langere termijn.

Het Innovatiehuis wordt gevormd door vertegenwoordigers uit diverse regionale organisaties. Als innovatiemakelaars gaan zij in gesprek met ondernemers uit de regio.

Content

Innovatieve ondernemers gezocht.

De zoektocht naar het meest vernieuwende bedrijf uit de regio Noord-Veluwe gaat weer van start! Op 25 november is het zo ver, de uitreiking van de zesde Veluwse Innovatieprijs. De grote winnaars van 2020: Textline uit Harderwijk. Zowel het publiek als de vakjury zetten Textline’s circulaire verkeersborden op nummer 1. Wie sleept dit jaar de prijs in de wacht?

<foto bokaal Veluwse Innovatieprijs 2020>

Zet jouw bedrijf op de kaart.

Een R&D afdeling ‘achterop het terrein’ en een stel techneuten ‘in de kelder’. Het zijn quotes uit onze database vol interviews met innoverende ondernemers. De gemiddelde uitvinden zoekt niet makkelijk de publiciteit, terwijl dat podium je juist stappen verder kan brengen. Heb jij een splinternieuw product bedacht dat nog niet bestaat? Een briljante oplossing voor jouw klanten of een uitvinding die de wereld een stukje duurzamer maakt? Meld je voor 15 oktober aan via onze website of nomineer iemand die deze prijs verdient. > Innovatiehuis Noord-Veluwe – Het ondernemersplatform voor innoveren (innovatiehuisnoordveluwe.nl)

<link naar nieuwsbericht over De Veluwse Innovatieprijs 2020: VIP 2021 – Beleef Innovatie – Innovatiehuis Noord-Veluwe (innovatiehuisnoordveluwe.nl)>

<link naar nieuwsbericht over Innovatiemakelaar Sina Salim: Concreet problemen oplossen, daar gaan we voor. – Innovatiehuis Noord-Veluwe (innovatiehuisnoordveluwe.nl)>

<link naar YouTube kanaal Innovatiehuis Noord-Veluwe: Innovatiehuis Noord-Veluwe - YouTube>

Contactgegevens

Gevestigd bij

Business Club N.V. Enterprise
Koekoeksweg 2
8084 GM ‘t Harde
Telefoon: 038-2022628
E-mail: info@innovatiehuisnoordveluwe.nl 

Inspiratie

RCT Makelaars

Wie zijn wij?

Als ondernemer uit een (Gelders) maakbedrijf weer je dat concurrerend produceren vaak een kwestie van vooroplopen is. Alleen is dat in de praktijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooroplopen door net even schoner en slimmer te werken dan de concurrent levert tal van ideeën, vragen en afwegingen op. De innovatiemakelaars van RCT Gelderland komen daarbij van pas. Ze zijn onafhankelijk en werken vanuit jouw vragen en belangen. Zit je dus ergens mee, neem dan contact op, wij helpen je graag!

<logo RCT Makelaars>

Contactgegevens

Website: www.rctgelderland.nl

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/rct-gelderland/

Email: info@rctgelderland.nl 

< link naar filmpje RCT Gelderland: https://youtu.be/nI4LNa5hQxg>

De Techniekacademie

Wie zijn wij?

De Techniek Academie is opgezet door technische bedrijven, Platform Techniek Noordwest-Veluwe en met Landstede MBO. Wij vinden het belangrijk dat er meer studenten voor techniek kiezen, zodat jij een goede opleiding krijgt die past bij de vraag van de bedrijven. De Techniek Academie zit net even anders in elkaar. De Academie is een vereniging van bedrijven. Dat betekent dat bedrijven lid worden van de Academie. Er zijn nu 115 bedrijven lid en het aantal blijft maar groeien. Bij één van die bedrijven kan jij straks misschien wel aan het werk!

<logo De Techniek Academie>

<link naar opleidingen van De techniek Academie: Opleidingen - De Techniek Academie>

<link naar cursussen van De Techniek Academie: Cursussen - De Techniek Academie>

<link naar nieuwsbericht open dag 5 november van De Techniek Academie: Aangepaste open dag 5 november - De Techniek Academie>

Contactgegevens

Westeinde 100
3844 DR Harderwijk
0341 74 39 28
info@detechniekacademie.nl 

Veluwe Portaal

Wie zijn wij?

Stichting Veluwe Portaal is een niet-commercieel en onafhankelijk HR-netwerk van, voor en door werkgevers, gericht op: arbeidsmobiliteit, duurzame inzetbaarheid, kennisdeling en HR vragen.

Meer weten? Bekijk dan eens de volgende documenten.

<logo Veluwe Portaal>

<link naar filmpje Veluwe Portaal: https://youtu.be/u1fuY84J4WU

<foto team, v.l.n.r.: Bente Scheepmaker, Jenny de Jong, Ingeborg Lups-Dijkema>

 <link naar folder Veluwe Portaal in 99 seconden: https://veluweportaal.nl/wp-content/uploads/2021/04/Flyer-VP-2021.pdf>

Contactgegevens

Ingeborg Lups-Dijkema
Manager Veluwe Portaal
info@veluweportaal.nl
www.veluweportaal.nl
06-23278981

Link naar Instagram: https://www.instagram.com/barneveldsetechniekopleiding/

Link naar Facebook: https://www.facebook.com/Barneveldse-Techniek-Opleiding-BTO-318699695444457/

Link naar LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bto-barneveldse-techniek-opleiding/?originalSubdomain=nl

Gastenboek Provincie Gelderland

Laat je een bericht achter?

<link gastenboek: https://c8tx73196te.typeform.com/to/eewVspBP>

Contactmuur

Laat hier je gegevens achter en wij zullen ervoor zorgen dat je gegevens bij de betreffende persoon terecht komen.

<link contactmuur: https://c8tx73196te.typeform.com/to/CLZvhBPb>

Transitiehuis Gelderland

Receptie

Transitiehuis Apeldoorn: In gesprek met…, bij Bouwmensen Apeldoorn, Cleantech regio.

Sessie 23 september 2021, van 9.50n tot 10.45.

Tijdens deze deelsessie vertellen we meer over onze aanpak voor het ontwikkelen, opleiden en begeleiden naar werk van zij-instromers. Maar luisteren we ook graag naar andere landelijke, provinciale en regionale partners die bijvoorbeeld actief zijn met zij-instromers of werkzaam zijn in de sectoren bouw, elektrotechniek en/of installatie. De sessie wordt gegeven door Martien van Reen en Hans Jacobs.

Sprekers

<foto Martien van Reen>

Martien van Reen, Projectleider Transitiehuis Gelderland & Manager Bouwmensen Apeldoorn.

LinkedIn Martien van Reen: https://www.linkedin.com/in/martienvanreen/ 

<foto Hans Jacobs>

Kwartiermaker Transitiehuis Gelderland

LinkedIn Hans Jacobs: https://www.linkedin.com/in/hans-jacobs-89a927a/ 

Transitiehuis Gelderland bestaat uit een samenwerking van werkgevers binnen de sectoren bouw, elektrotechniek en installatie, brancheorganisaties, werkgevers- en werknemersorganisaties, kennisinstellingen, onderwijs, provincie en gemeenten. Met alle partners hebben we als doel: voldoende kwalitatieve zij-instroom, de juiste medewerkers op de juiste plek en efficiënte werving, selectie en plaatsing voor de sectoren bouw, installatie en elektrotechniek.

Informatie

Transitiehuis Gelderland (www.transitiehuisgelderland.nl) bestaat uit een samenwerking van werkgevers binnen de sectoren bouw, elektrotechniek en installatie, brancheorganisaties, werkgeversp0 en werknemersorganisaties, kennisinstellingen, onderwijs, provincie en gemeenten. Samen hebben we als doel: zorgen voor voldoende, kwalitatieve zij-instroom en de medewerkers op de juiste plek krijgen voor de sectoren bouw, installatie en elektrotechniek.

<link naar filmpje Transitiehuis Gelderland: https://youtu.be/LDyQ8zCUT4c>

Programma

Wij stellen ons graag even aan je voor!

Wat is het Transitiehuis Gelderland? Wat doen wij? – door Hans Jacobs

Stelling: van zij-instromers begeleiden kun je ‘standaard werk’ maken (met een link naar de stelling)

Ios in loco en levenfase bewuste intake – door Martien van Reen

Instrumenten en de praktijk – door Theo Burghout en Berry Schut

Stelling: zij-instromers opleiden is tijd- en geldverspilling (met een link naar de stelling)

Instroomklas – door Femke van Werven

Werkplaats – door Wouter de Vries

Luister naar de zij-instromer

Stelling: zij-instromer aannemen gaat ten koste van de productiviteit van mijn bedrijf en mijn werknemers (met een link naar de stelling)

Werving en plaatsing – door Hans Jacobs en Martien van Reen

Toelichting programma

Hoe geven wij invulling aan de slogan van dit Onderwijs & Arbeidsmarkt-event, Samen met slagkracht talentvol naar de toekomst? Dat wij samenwerken binnen Transitiehuis Gelderland blijkt al wel tijdens deze deelsessie, waaraan verschillende sprekers van binnen en buiten Transitiehuis Gelderland, aanwezig zijn. Ieder spreekt vanuit zijn eigen talent over zijn bijdrage aan het begeleiden, opleiden en plaatsen van zij-instromers bij. Wij werken dagelijks samen aan de ontwikkeling van onder andere zij-instromers.

We gaan je tijdens deelsessie meer vertellen over onze aanpak ‘Ios in Loco’ en levensfase bewuste intake. Diploma en cv belangrijk? Fijn dat een zij-instromers ze heeft, maar wij richten ons echter veel meer op zijn of haar kwaliteiten en talenten en houden rekening met de levensfase, waarin een zij-instromer zich op dat moment bevindt. Tijdens de intake zetten we doelgericht verschillende bestaande en zelf ontwikkelde test- en onderzoeksinstrumenten in om die informatie naar boven te halen, zodat we vervolgens de zij-instromers kunnen begeleiden in hun ontwikkeling en tijdens hun opleiding en als laatste kunnen plaatsen op de juiste werkplek, denk bijvoorbeeld aan de kickstart of het uitvoeren van een TMA.

Hoe vertaal je al die informatie? Naar een passende opleiding? Naar matchende begeleiding op de werkvloer of in de werkplaats? Onze instructeur en docent Wouter de Vries vertelt hier graag wat over. Daarnaast hebben we begin deze maand, in samenwerking met Aventus, een instroomklas gestart. Teammanager Femke van Werven van Aventus licht dit project en de samenwerking van deze nieuwe opleiding graag aan jou toe.

Maar we kunnen alles wel bedenken en ontwikkelen, we kunnen natuurlijk niet zonder zij-instromers en passende leerwerkplekken. Hoe werven we zij-instromers? Wij wachten namelijk niet op hun aanmelding, maar gaan gericht op zoek naar bijvoorbeeld die kok die liever zijn toekomst in de bouw wil voortzetten. Of de zorgmedewerker die een overstap naar de elektrotechniek wil maken? En hoe zorgen we ervoor dat bedrijven zij-instromers een kans bieden? We vertellen je graag meer over, maar zijn ook heel benieuwd naar jullie ervaringen of jullie vragen die je hierover al hebt. Deel ze alvast op ons vragenbord.

Nieuwsgierig geworden naar wat wij met jou gaan delen? Meld je aan voor onze deelsessie! Dan gaan we samen aan de slag hoe we meer mensen met slagkracht talentvol naar een toekomst in de bouw, installatie of elektrotechniek kunnen begeleiden.

Content

Transitiehuis Gelderland

LinkedIn Transitiehuis Gelderland: https://www.linkedin.com/company/transitiehuisgelderland/

<link naar nieuwsbericht ‘Transitiehuis zoekt zij-instromers voor de bouw’: Transitiehuis Gelderland zoekt zij-instromers voor de bouw (locourant.nl)>

<link naar nieuwsbericht ‘Zij-instroom transformeren in vakmensen’: Transitiehuis: zij-instroom transformeren in vakmensen | Driesteden BUSINESS>

<link naar nieuwsbericht ‘Transitiehuis zoekt zij-instromers voor de bouw’ Nieuws Apeldoorn Archieven - Pagina 2 van 4 - (bouwmensen.nl)>

<link naar nieuwsbericht ‘In deze instroomklas ontdek je jouw plek in de bouw’: Of je nou 16, 26 of 56 jaar bent: in deze instroomklas ontdek je jouw plek in de bouw - indebuurt Apeldoorn>

Contactgegevens

Martien van Reen

06-53979409

Info@transitiehuisgelderland.nl 

https://transitiehuisgelderland.nl 

Gastenboek Provincie Gelderland

Laat je een bericht achter?

<link gastenboek: https://c8tx73196te.typeform.com/to/eewVspBP>

Contactmuur

Laat hier je gegevens achter en wij zullen ervoor zorgen dat je gegevens bij de betreffende persoon terecht komen.

<link contactmuur: https://c8tx73196te.typeform.com/to/CLZvhBPb>

 Initiatieven Foodvalley

Receptie

Initiatieven Foodvalley: Samenwerken, versterken en kennis delen

Sessie 23 september 2021, van 9.50 tot 10.45

Vanuit de regio deal Foodvalley is er een structureel overleg ontstaan tussen verschillende initiatieven waarin steeds gekeken wordt hoe we elkaar in de praktijk kunnen versterken en kennis kunnen delen. Wicha Benus za; als verbinder en aanjager voor de regio Foodvalley in zijn presentatie een korte toelichting geven over de verschillende initiatieven.

Spreker

<foto Wicha Benus>

Wicha Benus, Verbinder en aanjager regio Foodvalley

Binnen Foodvalley bestaan verschillende interessante initiatieven. ICT Campus faciliteert regionale samenwerkingen. Food Academy Nijkerk biedt mbo-opleidingen aan jongeren en zij-instromers. BTO is de plek waar technisch talent leert werken, en werkend leert. In het DigiLab gaan studenten met digitaliseringsvragen van mkb’ers aan de slag. En Barneveld Tomorrow helpt bij het vinden van bijbanen, stages, afstudeeropdrachten of startersfuncties.

Informatie

In de deelsessie zullen we met de verschillende initiatieven (BTO, Barneveld Tomorrow, FAN, Digilab en ICT Campus) die in de regio Foodvalley actief zijn in gesprek gaan over het initiatief afzonderlijk en over de kracht van samenwerking. We bespreken hoe de verschillende initiatieven bijdragen aan de onderwijs & arbeidsmarkt en hoe we van elkaar leren en elkaar versterken.

Het doel van het programma Human Capital in de Regio Foodvalley is een optimaal functionerende arbeidsmarkt voor zowel werkgevers als werknemers in Regio Foodvalley. Om dit te bereiken werken wij samen aan:

actieve inclusie op de arbeidsmarkt;

optimale aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt;

actieve inclusie op de arbeidsmarkt;

maximale arbeidsparticipatie.

Binnen de MKB-deal werken een vijftal Human Capital initiatieven samen en zetten zich er voor in dat deze regio een economische topregio blijft.

Content

ICT Campus

Wij zijn wij?

ICT Campus zet zich in voor talentontwikkeling. Of het nu gaat om het bij elkaar brengen van studenten en bedrijven voor stages en afstudeeropdrachten, het optimaliseren en initiëren van ICT-opleidingen, het organiseren van evenementen en bootcamps of het bijscholen van professionals om gen te helpen aan een ICT-baan. Wij maken ons er hard voor!

<logo ICT Campus>

Video’s over ons initiatief

<link naar filmpje Bootcamp ICT Campus 2021: https://youtu.be/ZpT0o_jaSrs>

<link naar filmpje Digital Days 2021: https://youtu.be/LzpfA6WfuY4>

<link naar filmpje Digital Days 2020: https://youtu.be/Kyu3WY7s2qs>

 <link naar filmpje Coding Lights: grote finale op de markt: Coding Lights: https://youtu.be/V5UE-t6EAqc>

 <link naar filmpje Masterclass HR: https://youtu.be/MKWwN2q94ao>

Persberichten

<link naar nieuwsbericht Werkbezoek van koningin Maxima: Werkbezoek van Koningin Maxima - ICT Campus (ictcampus-foodvalley.nl)>

Contactgegevens

Chris Karman
Chris.karman@ecosystemnavigators.nl
www.ictcampus-foodvalley.nl 

Food Academy Nijkerk

Wie zijn wij?

Food Academy Nijkerk (FAN) is een samenwerkingsverband tussen ondernemers, het onderwijs en de overheid. In 2019 is vereniging Food Academy Nijkerk opgericht, die inmiddels bestaat uit 20 enthousiaste food- en foodgerelateerde bedrijven in Nijkerk en omgeving. De missie van Food Academy Nijkerk is om meer mensen kennis te laten maken met de foodsector, te vertellen wat er allemaal in deze industrie gebeurt én dit vooral ook te laten zien. Dit doet de organisatie onder andere door jongeren en zij-instromers op te leiden, de foodsector te promoten én regelmatig in gesprek te gaan met samenwerkingspartners vanuit het onderwijs en de overheid.

Rol binnen Regio Deal Foodvalley

Binnen Regio Deal Foodvalley valt Food Academy Nijkerk onder het spoor ‘Kennis en Innovatie’. Om kennis en innovatie toe te kunnen passen op de werkvloer, zijn er goed geschoolde werknemers benodigd. Werknemers moeten tenslotte de juiste houding en kennis hebben om goed te kunnen werken met de nieuwste technische ontwikkelingen (innovatie). FAN geeft hier als opleider praktische invulling aan door te investeren in Human Capital. Leren = innoveren = slimmer produceren!

Informatie die wij graag willen delen met werkgevers, jong talent, zij-instromers en overheden

Als student van FAN leer je van alles over de wereld van food: vanaf het begin bij de boer tot het eindproduct op je bord!

In samenwerking met Aeres MBO, biedt Food Academy Nijkerk de mbo-opleidingen ‘Medewerker voeding & techniek’ (niveau 2) en ‘Vakbekwaam Medewerker voeding & techniek’ (niveau 3) aan, in BBL en BOL variant. Daarnaast is er ook een samenwerking met de Techniek Academie Harderwijk, waar BBL-studenten terecht kunnen voor de opleiding ‘Food Techniek’ (niveau 3). Een derde mbo-opleiding, ‘Food Logistiek’ (niveau 2/3), is op het moment in ontwikkeling.

De thuisbasis van de opleidingen is het FAN lokaal in Nijkerk, maar er worden ook vaak uitstapjes gemaakt naar de werkvloer. De opleidingen zijn gemaakt in samenwerking met het bedrijfsleven, waardoor er veel aandacht wordt besteed aan leren in de praktijk. Wanneer studenten hun opleiding afronden, is de kans groot dat ze aan het werk kunnen bij een van de FAN bedrijven.

Wil je meer weten over ons en de mogelijkheden? Neem contact op met Gert-Jan Koetsier (06-25341736) voor meer informatie!

<logo Food Academy Nijkerk> 

Video’s over ons initiatief

<link naar filmpje Food Academy start eerste opleiding: https://youtu.be/2lxba8KmEGQ>

<link naar filmpje Studeren bij Food Academy Nijkerk: https://youtu.be/noB7zcQpTYQ>

Overige links

<link naar Opleidingen van Food Academy Nijkerk: Opleidingen - Food Academy Nijkerk>

Studeren bij de FAN

Wij zijn op zoek naar jongeren die niet houden van stil zitten en graag leren in de praktijk! Werk jij graag met je handen én je hoofd? Dan bieden we jou leuke en uitdagende opleidingen aan in de foodsector!

<link naar pagina Bedrijven van Food Academy Nijkerk: Bedrijven - Food Academy Nijkerk>

Voor bedrijven en ondernemers

Food Academy Nijkerk is hét opleidingscentrum voor food professionals. We bieden kwalitatief goede opleidingen, samengesteld door bedrijfsleven én onderwijs. Zo ontwikkelen onze studenten tot medewerkers die weten wat er speelt op de werkvloer.

Contactgegevens

Gert-Jan Koetsier
06-25341736
Gert-jan@foodacademynijkerk.nl 
https://foodacademynijkerk.nl 

Food Academy Nijkerk op Instagram: https://www.instagram.com/foodacademynijkerk/?hl=en 

Food Academy Nijkerk op Facebook: https://www.facebook.com/foodacademynijkerk/ 

Food Academy Nijkerk op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/foodacademynijkerk/ 

DigiLab

DigiLab | Voor mkb’ers in Regio Foodvalley

Het is hard werken om als mkb’er succesvol te zijn en te blijven in een snel veranderde wereld. Digitalisering biedt kansen. Maar waar begin je? En waar haal je de tijd en het geld vandaan? Het DigiLab, één van de 16 Digitale Werkplaatsen in Nederland, helpt mkb’ers in regio Foodvalley met digitalisering op het gebied van online marketing, data science en automatisering. Ook levert het DigiLab maatwerkadvies. In het DigiLab helpen mbo- en hbo-studenten van verschillende studierichtingen, onder professionele begeleiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven, mkb’ers verder met hun digitale vraagstukken.

Wat is een digitale werkplaats?

Digitale Werkplaatsen zijn opgericht door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, onderwijsinstellingen, lokale overheden en bedrijfsleven. Als mkb-ondernemer word je hier door studenten uit het hbo, mbo of wo, docenten en experts op maat geholpen met digitaliseren. Denk daarbij aan online sales & marketing, data en automatisering; van je website op orde krijgen tot het gebruiken van data om je bedrijfsprocessen beter in te richten. Zo kan je als ondernemer je productiviteit en winst verhogen, of je bedrijf aanpassen aan deze tijd.

Lees meer

DigiLab in het nieuws: ‘Studenten van het DigiLab ontzorgen zorginstelling met ICT-migratie’.

Onlangs koos zorginstelling DrieGasthuizenGroep voor Google Workspace. Voor alle 1.200 medewerkers is er een zogenaamde ‘cloud werkplek’ ingericht, zodat zij via elk wenselijk device altijd en overal hun werkomgeving bij de hand hebben. g-company begeleidde het traject, maar dit deden zij niet alleen. Tien 2e jaars ICT studenten van het Technova College stonden namens het DigiLab deze eerste migratie week klaar om vragen van medewerkers te beantwoorden. Enrico Pas, hoofd ICT DrieGasthuizenGroep: “Het was een mooie samenwerking en een prachtige win-winsituatie voor ons én de studenten.”

<logo DigiLab>

<link naar website over DigiLab: DigiLab - Knooppunt techniek>

<foto met 6 studenten in een wit shirt, duimen omhoog, voor HAN vestiging Heijendaal in Nijmegen>

Contactgegevens

Knooppunt Techniek is één van de partners van het DigiLab en verzorgt het programmamanagement van deze Digitale Werkplaats.

Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek, bereikbaar via 06-52646275.

Barneveld Tomorrow

Wie zijn wij?

Barneveld is een van de meest ondernemende gemeentes van Nederland. De regio biedt veel mogelijkheden aan hoogopgeleide jongeren. Toch zijn er maar weinig jongeren die dit weten, waardoor zij naar de grote steden vertrekken. En dat is een gemiste kans, want de Barneveldse organisaties staan te springen om talent. Dit is de aanleiding geweest dat Barneveld Tomorrow is opgericht door het Barneveldse bedrijfsleven. Het operationeel team en het bestuur van Barneveld Tomorrow bestaat uit ondernemers en studenten.

Barneveld Tomorrow slaat een brug tussen studenten, starters, startups en bedrijven. Dit gebeurt onder andere door het helpen bij het vinden van bijbanen, stages, afstudeeropdrachten of startersfuncties bij bedrijven in Barneveld. Daarnaast ondersteunt Barneveld Tomorrow startups en scale-ups in hun ontwikkeling. Zij kunnen gebruik maken van kennis, netwerk en een gratis inspirerende werkplek.

<logo Barneveld Tomorrow>

<link naar video Studenten in Beeld, van Barneveld Tomorrow: https://youtu.be/ke0omzBrLZs>

Website: Barneveld Tomorrow – Kennis, innovatie en creatie: Barneveld Tomorrow – Kennis, innovatie en creatie

Contactgegevens

Joop van Veelen
Heleen Kleijer
welkom@barneveldtomorrow.nl 

Barneveld Tomorrow op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/barneveld-tomorrow/ 

Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)

Wij zijn wij?

BTO is een modern opleidingscentrum voor techniek in de regio FoodValley. Zowel jong talent als zij-instromers worden volgens het hybride-leren concept opgeleid voor een baan in de techniek. Onze aanpak wordt gekenmerkt door persoonlijke aandacht en maatwerk. BTO is actief in de sectoren metaaltechniek, elektrotechniek, installatietechniek en de mechatronica. We kijken voortdurend naar de behoefte van de bedrijven, de ontwikkelingen in de technische marktsector en stemmen onze aanpak en opleidingen hierop af. De BTO doet er alles aan om de komende generatie te enthousiasmeren voor een baan in de techniek!

Lees er meer over op onze website: www.btobarneveld.nl

<logo BTO>

<link naar video BTO: BTO video- definitief (vimeo.com)>

<link naar film Maak kennis met de Barneveldse Techniek Opleiding: https://youtu.be/Wt_Edfv1Auk>

<link naar folder Toekomst in de techniek: https://btobarneveld.nl/uploads/bto-special/bto-special-def.-22-jan-2021.pdf>

Contactgegevens

Jeroen Hondong
communicatie@btobarneveld.nl 
https://btobarneveld.nl 

BTO op Instagram: https://www.instagram.com/barneveldsetechniekopleiding/ 

BTO op Facebook: https://www.facebook.com/Barneveldse-Techniek-Opleiding-BTO-318699695444457/ 

BTO op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bto-barneveldse-techniek-opleiding/?originalSubdomain=nl 

Informatie die wij graag willen delen met werkgevers, jong talent en zij-instromers.

WERKGEVERS

Nieuwe technieken vragen om voldoende technische kennis van uw huidige personeel. Daarnaast wordt het te kort aan technisch personeel steeds nijpender, dat zal ook uw bedrijf niet zijn ontgaan.

De Barneveldse Techniek Opleiding wil volgens het hybride-leermodel jongeren en zij-instromers enthousiasmeren voor de techniek. Dit doen wij bij verschillende instanties en variërende doelgroepen. Zo begint het wekken van enthousiasme voor de techniek al erg jong. Wij spelen hierop in door basisscholen te betrekken bij de techniek. Daarna kan er op het voorgezet onderwijs vervolg aan worden gegeven. Dit doen wij o.a. door havoleerlingen het programma Vakhavo aan te bieden, ook werven wij actief bij vmbo-leerlingen. De reguliere mbo- opleidingen niveau 2 t/m 4 worden gegeven in samenwerking met MBO- Amersfoort en het Hoornbeeck College bij de BTO. De dagen dat de talenten niet aanwezig zijn bij de BTO voor hun opleiding, draaien zij mee in het arbeidsproces van uw bedrijf. Praktisch leren en werken staat bij ons centraal! Zo spelen wij in op de behoefte van de arbeidsmarkt door uw bedrijf te betrekken bij het ontwikkelen van lesmateriaal. Daarnaast bieden wij cursussen en trainingen aan die passen bij de behoefte van uw bedrijf.

Ook zij-instromers kunnen een opleiding volgen bij de BTO. Wij bieden hiervoor een speciaal traject aan. Dit traject duurt 18 weken, waarvan 8 weken intern bij de BTO en 10 weken stage bij een lidbedrijf. Wij maken de volgende generatie en zij-instromers warm voor de techniek! Bent u al lid?

JONG TALENT

Ben jij iemand die graag praktisch bezig is? Ga jij het maken in de techniek?

Bij de Barneveldse Techniek Opleidingen bieden wij verschillende mbo-opleidingen in de techniek aan. Je volgt bij ons een mbo-opleiding (niveau 2 t/m 4) in de richting metaal-, elektro-, installatietechniek of mechatronica. Het is begrijpelijk wanneer je nog niet weet welke techniekrichting jouw voorkeur heeft. We helpen je graag bij deze keuze! Er is namelijk veel keuze en variatie in de techniek.

Als je kiest voor de BTO krijg je les bij ons op locatie door docenten van het Hoornbeeck College of MBO Amersfoort. Ook werk je samen met onze praktijkinstructeurs aan werkstukken in onze eigen werkplaats. Bij ons staat praktisch leren centraal. Naast de lesdagen bij de BTO werk je ook bij het door jou uitgekozen lidbedrijf. Hier draai je mee in het arbeidsproces. Zo zorgen we voor de ideale mix tussen werkend leren en lerend werken. Daarnaast ontvang je direct salaris voor de dagen bij de BTO en je lidbedrijf. Je studiekosten worden ook betaald door de BTO. Tot slot is de kans groot dat je kunt blijven werken bij jouw lidbedrijf.

Wil je weten welke opleidingen wij bieden en bij welk bedrijf jij kunt komen werken? Bekijk dan eens onze website: https://btobarneveld.nl/mbo-opleidingen/ en

https://btobarneveld.nl/lidbedrijven/ 

ZIJ-INSTROMERS

Ontvangt u een werkeloosheidsuitkering, bent u statushouder of wilt u zich omscholen? De techniek is op zoek naar mensen en wij helpen graag om u hiervoor (om-) te scholen.

Op 11 oktober is er bij de BTO een open dag voor zij-instromers. Wij bieden namelijk een 18 weken traject aan, waarbij u 8 weken een opleiding volgt bij de BTO en 10 weken stageloopt bij een lidbedrijf. De opleiding volgt u in de richting metaal-, installatie-, elektrotechniek of mechatronica. Na de stage ontvangt u een certificaat en heeft u zeer grote kans op een baan bij uw stagebedrijf. Tijdens deze periode begeleiden wij u. Persoonlijke aandacht en praktijkgericht leren staan bij ons centraal. Samen kijken wij welke techniekrichting en lidbedrijf bij u past. Zodat u een bedrijf vindt dat bij u past en uw werkplezier vergroot.

Bent u geïnteresseerd in de techniek? Kom eens kijken bij de Barneveldse Techniek Opleiding op 11 oktober 2021. Dan vertellen wij u meer en kunt u zelf ervaren hoe het is om te werken bij de BTO. U kunt zich via onze site aanmelden voor de open dag: www.btobarneveld.nl

Wilt u meer weten over dit traject? Bekijk dan ook eens deze video:

<link naar video Maak 11 oktober kennis met de veelzijdigheid van techniek: Maak 11 oktober kennis met de veelzijdigheid in de Techniek - YouTube>

Gastenboek Provincie Gelderland

Laat je een bericht achter?

<link gastenboek: https://c8tx73196te.typeform.com/to/eewVspBP>

Contactmuur

Laat hier je gegevens achter en wij zullen ervoor zorgen dat je gegevens bij de betreffende persoon terecht komen.

<link contactmuur: https://c8tx73196te.typeform.com/to/CLZvhBPb>

Ruimte voor divers talent

Receptie

Ruimte voor divers talent: Wees welkom op de werkvloer

Sessie 23 september 2021, 9.50 tot 10.45

Hoe worden nieuwkomers toegerust voor de arbeidsmarkt? Hoe kunnen organisaties en nieuwkomers gematcht worden? Wat is de meerwaarde van aandacht voor diversiteit in de organisatie? En waar moet je op letten? Deze vragen komen aan de orde in deze interactieve sessie met voorbeelden uit de regio van projecten ‘Newbees’ en ‘Liemers perspectief op zorg en techniek’. Onder leiding van Hans Bellaart, diversiteitsexpert van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).

NewBees matcht nieuwkomers aan werk(ervaring) bij Gelderse bedrijven, op basis van hun talent. Die bedrijven faciliteren we bij het bouwen van een inclusieve werkvloer, met onze maatwerk workshops en trajecten. Liemers Perspectief in Zorg en Techniek richt zich op statushouders die hun inburgering hebben afgerond en toe zijn aan een volgende stap.

Liemers Perspectief in Zorg en Techniek kent een 12 weken durend groepsprogramma voor de techniek en de zorg. Daarnaast krijgen alle deelnemers individuele coaching. Deelnemers leren alles over de werkmogelijkheden in de zorg en (veilig werken in) de techniek. Alle deelnemers lopen 2 weken stage bij een werkgever in de regio.

Spreker <in Miro staat nog Sprekers>

<foto Hans Bellaart>

Hans Bellaart, diversiteitsexpert van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).

Inspiratie

Liemers Perspectief in Zorg en Techniek

<logo Liemers Perspectief in Zorg en Techniek>

Wie zijn wij?

Liemers Perspectief in Zorg en Techniek is een project van de Liemerse Ambassade en wordt uitgevoerd door de RSD de Liemers. Het is een groepsprogramma van 12 weken voor mensen die na hun inburgering een volgende stap willen zetten. Het programma is er op gericht om aansluiting te vinden bij het Liemerse (verenigings)leven, bij opleidingen en bij werkgevers. De groepstrainingen over wonen en werken in Nederland en de Liemers vormen de kern van het programma. In de groepstrainingen kan het gaan over hele praktische zaken en ook over meer algemene vragen die bij de deelnemers leven, bijvoorbeeld: “Wat is de Liemers?”, “Wat is de RSD?” en “Wordt de uitkering die ik krijg, betaald uit verkeersboetes?”. Tijdens de training worden Liemerse organisaties, Liemerse sportverenigingen, onderwijsinstellingen en bedrijven bezocht en lopen deelnemers 2 weken stage bij een werkgever. Ook zijn er ontspannende groepsactiviteiten en is er veel aandacht voor Nederlandse taalvaardigheid. De deelnemers die zich oriënteren op werken in de techniek, volgen een cursus VCA (certificaat veilig werken). De deelnemers die zich oriënteren op werken in de zorg volgen een speciaal ontwikkelde module vaktaal in de zorg waarin ook enkele officiële certificaten voor werken in de zorg worden gehaald (Aan- en uitkleden, signaleren, probleemgedrag 1 en verzorgend wassen). Het programma is dus een combinatie van een intensieve kennismaking/verdieping van alles wat met wonen en werken in Nederland te maken heeft, het verbeteren van de taalvaardigheid, het uitbreiden van het eigen netwerk en het behalen van officiële beroepscertificaten voor de techniek en de zorg.

<folder bladert niet>

<link naar nieuwsbericht Eerste deelnemers Liemers Perspectief in Zorg en Techniek VCA-gecertificeerd: Eerste deelnemers Liemers Perspectief in Zorg en Techniek VCA- gecertificeerd (gemeentenieuwsonline.nl)>

Contactgegevens

https://www.rsddeliemers.nl 

NewBees

Wie zijn wij?

NewBees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan: op een plek in onze samenleving. Wij geloven namelijk in een inclusieve samenleving waar gelijkwaardigheid centraal staat. En waar ruimte is voor het benutten van talent, ongeacht waar je vandaan komt.

Na een bezoek aan de vluchtelingenkampen op Lesbos in 2015, zijn we in 2016 met NewBees begonnen. Met als doel om middels traineeships newbies voor te bereiden op een plek in onze samenleving. Inmiddels zetten we onze newbie-expertise in voor:

 1. NEWBIES

Door traineeships waarmee zij zich oriënteren op de arbeidsmarkt, en workshops

 1. GEMEENTEN

Op structurele basis, maar ook in pilots ter voorbereiding op de Veranderopgave Inburgering en voor de ‘ondertussengroep’

 1. BEDRIJVEN

Met workshops over een inclusieve werkvloer en het inzetten van de talenten van newbies

<logo NewBees>

<link naar website NewBees locatie Arnhem: Arnhem - NewBees (new-bees.org)>

<link naar filmpje Matching that matters: Matching that matters on Vimeo>

<link naar filmpje over NewBees: https://youtu.be/woEEkVKehSE>

<link naar filmpje Hoe ik talent voor het leven kreeg: https://youtu.be/EvJCGIAevd4>

NewBees op Facebook: https://www.facebook.com/NewBeesArnhem 

Contactgegevens: 

https://new-bees.org 

Kennisplatform Integratie & Samenleving

Wie zijn wij?

Doel van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) is een fundamentele bijdrage te leveren aan een pluriforme en stabiele samenleving. De onderwerpkeuze bepaalt het platform door eigen kennis en inzicht én door de kennisbehoefte vanuit het werkveld en de samenleving.

<link naar filmpje Wat doet Kennisplatform Integratie & Samenleving: https://youtu.be/IhpJEM_SaBs>

<link naar pagina Audit diversiteit: Home | Kennisplatform integratie & samenleving - Kennisplatform integratie & samenleving (audit-diversiteit.nl)>

<link naar artikel Een goed diversiteitsbeleid levert winst op: 'Een goed diversiteitsbeleid levert winst op' | Kennisplatform Integratie & Samenleving (kis.nl)>

<link naar artikel Hoe bevorder je diversiteit in je personeelsbestand: Hoe bevorder je diversiteit in je personeelsbestand? | Kennisplatform Integratie & Samenleving (kis.nl)>

<link naar Meer informatie over Hans Bellaart: Drs. Hans Bellaart - Verwey-Jonker Instituut>

<link naar Werkplan 2021 Kennisplatform Integratie & Samenleving: https://www.kis.nl/sites/default/files/bestanden/kis_werkplan_2021.pdf>

Contactgegevens

https://www.kis.nl 

Gastenboek Provincie Gelderland

Laat je een bericht achter?

<link gastenboek: https://c8tx73196te.typeform.com/to/eewVspBP>

Contactmuur

Laat hier je gegevens achter en wij zullen ervoor zorgen dat je gegevens bij de betreffende persoon terecht komen.

<link contactmuur: https://c8tx73196te.typeform.com/to/CLZvhBPb>

Open Educatie Leerplekken

Receptie

'Initiatieven Foodvalley: Samenwerken, versterken en kennis delen', Foodvalley (online)

Sessie | 23 september 2021

van 09.50 uur tot 10.45 uur

Tijdens deze sessie worden de doelen en werkwijze van het OpenEd programma gepresenteerd. Vervolgens presenteren deelnemers van de Leerwerkplekken hun werk en ideeën. Parkinson project: over de ontwikkeling van een modulair wearable sensor systeem dat Parkinson patiënten ondersteunt in hun dagelijks leven. GO! Digital: over de ontwikkeling van (digitale) interventies om kinderen met obesitas te coachen naar een gezonde leefstijl.

De sessie wordt door Karien Vermeulen gegeven.

<logo OnePlanet>

Sprekers

Karien Vermeulen

<foto Karien Vermeulen>

OpenEducatie Leerwerkplekken

Rudie van den Heuvel

<foto Rudie van den Heuvel>

Teamleider en Hoofddocent Industrieel Product Ontwerpen/Health Concept Lab HAN

Angelique Brinkman

<foto Angelique Brinkman>

Docent Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn RijnIJssel, Docent-onderzoeker Tech@doptie

Samenwerken in interdisciplinaire en multilevel Leerwerkplaatsen.

Als de professionals van morgen nu al kennismaken met digitale en chiptechnologie, en leren samenwerken in interdisciplinaire teams, dan zijn ze beter voorbereid op de beroepspraktijk van morgen. Vanuit deze gedachte creëert OnePlanet via het open educatieplatform OpenEd een unieke, open leeromgeving voor studenten van MBO’s, HBO’s en universiteiten in Gelderland.

Informatie

Studenten en docenten aan MBO, HBO en universiteit voorbereiden op een toekomst met digitale en chiptechnologie. Dat is het doel van het programma OpenEducatie (OpenEd). OnePlanet Research Center ontwikkelt hierin samen met docenten, MKB, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties in Gelderland leerwerkplaatsen waarin studenten van verschillende studierichtingen en niveaus samen vaardigheden opdoen die in de toekomst belangrijk zijn.

Als de professionals van morgen nu al kennismaken met digitale en chiptechnologie, en leren samenwerken in interdisciplinaire teams, dan zijn ze na hun afstuderen beter voorbereid op de beroepspraktijk van morgen. Met de opkomst van digitale en chiptechnologie worden digitale vaardigheden steeds belangrijker, net als creativiteit, ondernemerschap, co-makerschap en samenwerking in teams met mensen van verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Aan onderwijsinstellingen de uitdaging hun curricula zo in te richten dat studenten deze vaardigheden nu al ontwikkelen.

Unieke leeromgeving

Vanuit deze gedachte creëert OnePlanet via het open educatieplatform OpenEd een unieke, open leeromgeving voor studenten van MBO’s, HBO’s en universiteiten in Gelderland. Samen met docenten, MKB en andere organisaties in het werkveld wordt een methode ontwikkeld voor leerwerkplaatsen. Studenten van verschillende opleidingen, studierichtingen en niveaus werken hierin samen aan complexe vraagstukken (challenges) rond digitale technologie, uit de praktijk van echte opdrachtgevers. Ze doen bijvoorbeeld benchmarkonderzoek, testen prototypes of ontwikkelen nieuwe toepassingen. De projecten sluiten aan bij de innovatiegebieden van OnePlanet – Precision Health, Nutrition & Behavior, en Precision Agri(culture), Food & Environment – en bij de kernthema’s van de diverse opleidingen.

Partijen bijeen brengen

OnePlanet brengt de diverse partijen bijeen, helpt hen te komen tot een gezamenlijke challenge en individuele leerdoelen, brengt technologie in, bewaakt de voortgang en onderhoudt het contact met de opdrachtgevers. Dit kan een MKB-bedrijf zijn, maar ook een zorg- of maatschappelijke instelling. Studenten werken ieder aan hun eigen deel van de opdracht, begeleid door hun eigen docenten. Bijvoorbeeld de toepassing van een technologie (MBO), een toepassingsgericht onderzoek (HBO) of de ontwikkeling van een strategisch plan (WO).

Van ziekte van Parkinson tot fruitteelt

De eerste leerwerkprojecten zijn in september 2019 van start gegaan. Een daarvan is ‘Activating Parkinson Patients with Sensors’ (APPS). Studenten industrial design werken hier samen met toekomstige productontwerpers en verpleegkundigen aan wearables die het leven van mensen met Parkinson veiliger en aangenamer moeten maken. Inmiddels heeft de derde groep studenten het stokje overgenomen. Behalve OnePlanet zijn Rijn IJssel, ROC Nijmegen, HAN University of Applied Sciences, de Radboud Universiteit en Radboudumc betrokken bij het project.

Een ander voorbeeld is de challenge GO! Digital, waarin kinderen met obesitas gecoacht worden naar een gezonde leefstijl. Studenten verpleegkunde, voeding en diëtetiek en sociaal werk onderzoeken hoe je hiervoor digitale interventies kunt inzetten. Bij dit project zijn Rijn IJssel, HAN University of Applied Sciences, de Christelijke Hogeschool Ede en de Radboud Universiteit betrokken.

<link naar website OnePlanet, Open Educatie: Educatie - OnePlanet Research Center>

<link naar filmpje Binnenkijken bij OnePlanet: https://youtu.be/fq8bDcC0h0I>

Onze inspiratie

<link naar filmpje INNOVATE Meetup4, INNOVATE Meetup 4: De Toekomst van Voeding en Gezondheid: https://youtu.be/zsAhrw9Vxew>

<link naar nieuwsbericht Samen met studenten en docenten aan de slag met de technologie voor morgen - OnePlanet Research Center Meer regie over Parkinson en Alzheimer>

Gastenboek Provincie Gelderland

Laat je een bericht achter?

<link gastenboek: https://c8tx73196te.typeform.com/to/eewVspBP>

Contactmuur

Laat hier je gegevens achter en wij zullen ervoor zorgen dat je gegevens bij de betreffende persoon terecht komen.

<link contactmuur: https://c8tx73196te.typeform.com/to/CLZvhBPb>

ROC Rivor

Receptie

'ROC Rivor: Talent Werkt voor Rivierenland', in de studio van ROC Rivor, Rivierenland (hybride)

Sessie | 23 september 2021, van 09.50 uur tot 10.45 uur

In deze sessie maken deelnemers kennis met praktische instrumenten en herkenbare voorbeelden waarin bedrijven, studenten, docenten en overheid samen optrekken.

Met als doel om talent optimaal te ontwikkelen, te benutten en te binden aan de regionale werkgevers.

<logo ROC Rivor>

Sprekers

Natalie Bremmer-Ursinus

<foto Natalie Bremmer-Ursinus>

Programmamanager RW-POA Rivierenland

Joris Wanders

<foto Joris Wanders>

Projectleider Ondernemend Rivierenland

Paul Nieuwenhuis

<foto Paul Nieuwenhuis>

Projectleider & Ondernemer

Ondernemend Rivierenland

Met de Publiek Private Samenwerking Ondernemend Rivierenland en het Praktijklab werkt ROC Rivor samen met ruim 70 partners, bedrijven, instellingen, provincie Gelderland en OCW. Deze broedplaats heeft als doel ondernemende eigenschappen van studenten, werkenden en werkzoekenden te ontwikkelen en ondernemerschap te stimuleren.

Informatie

In deze deelsessie zal er aandacht besteed worden aan twee initiatieven, namelijk het Praktijklab en Ondernemend Rivierenland.

HET PRAKTIJKLAB

Het Praktijklab is een leeronderneming binnen de school. Gerund voor, door en met studenten. Zij leren hoe het is om met echte klanten te werken aan opdrachten en projecten. Studenten worden begeleid door praktijkcoaches. Dit zijn docenten van het ROC en ondernemers uit de regio.

De praktijkcoaches en ondernemers brengen projecten en opdrachten in waar de studenten mee aan de slag gaan. Maar studenten worden ook gestimuleerd om zelf eigen opdrachten te werven voor het Praktijklab.

Lees meer over het Praktijklab: Het Praktijklab – Ondernemend Rivierenland

ONDERNEMEND RIVIERENLAND (ONR)

Ondernemend Rivierenland (ONR) is een samenwerking van ROC Rivor, het regionaal bedrijfsleven, lokale overheden en onderwijsinstellingen. ONR stimuleert ondernemend gedrag en faciliteert (startende) ondernemers. Samen werken de partners aan het versterken van de regionale economie en het behouden van talent in de regio, o.a door te investeren in ondernemend onderwijs. ONR wordt gesteund door Provincie Gelderland en het Ministerie van OCW.

Lees meer over Ondernemend Rivierenland: Over ONR – Ondernemend Rivierenland

1.2.4         Content

Praktijklab projecten

<link naar project Netwerkbijeenkomst ondernemers corporatie Tiel: Netwerkbijeenkomst Ondernemers Corporatie Tiel – Ondernemend Rivierenland>

<link naar project Studenten in het ziekenhuis: Studenten in het ziekenhuis – Ondernemend Rivierenland>

<link naar het Sense project: Sense project – Ondernemend Rivierenland>

<link naar project Meet & Match: Meet & Match – Ondernemend Rivierenland>

<link naar examencasus Fruitmotor: Examencasus Fruitmotor – Ondernemend Rivierenland>

<link naar promotiefilmpje Sense: Promotiefilmpjes Sense – Ondernemend Rivierenland>

< link naar artikel 25-jarig bestaan ROC Rivor: 25-jarig bestaan ROC Rivor – Ondernemend Rivierenland>

Ondernemend Rivierenland

<link naar nieuwsbrief Ondernemend Rivierenland: Nieuwsbrief (sendtex.com)>

<link naar nieuwsbrief Ondernemend Rivierenland: Samenwerken met studenten & ondernemers (sendtex.com)>

<link naar nieuwsbrief Ondernemend Rivierenland: Praktijklab en Coronavirus (sendtex.com)>

<link naar nieuwsbrief Ondernemend Rivierenland: Uw project samen met studenten in Rivierenland? (sendtex.com)>

<link naar nieuwsbrief Ondernemend Rivierenland: Nieuwe Praktijklab projecten en opdrachten (sendtex.com)

Contactgegevens

Bachstraat 1, 4003 KZ Tiel
06 46 73 08 01
paulnieuwenhuis@rocrivor.nl
www.ondernemendrivierenland.nl

Gastenboek Provincie Gelderland

Laat je een bericht achter?

<link gastenboek: https://c8tx73196te.typeform.com/to/eewVspBP

Opdrachten

Waar zijn wij gevestigd met ROC Rivor?

 1. Bachstraat 1 in Tiel
 2. Winkelstraat 4 in Arnhem
 3. Graafseweg 3 in Nijmegen

Wist je dat 3 opleidingen van ROC Rivor zich in 2021 TOPopleidingen mogen noemen?

Wil je weten welke dit zijn? Bekijk het hier: Topopleidingen - ROC Rivor

1.2.8         Contactmuur

Laat hier je gegevens achter en wij zullen ervoor zorgen dat je gegevens bij de betreffende persoon terecht komen.

<link contactmuur: https://c8tx73196te.typeform.com/to/CLZvhBPb

Regionaal actieplan stagetekorten

Receptie

'Regionaal Actieplan Stagetekorten: Samen leren en ontwikkelen door hybrideleeromgevingen'

Sessie | 23 september 2021 van 09.50 uur tot 10.45 uur

In deze sessie worden verschillende hybride leeromgevingen van ROC Nijmegen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) gepresenteerd die in samenwerking met sociale partners (Gemeente Nijmegen en WBRN) en het werkveld zijn ontwikkeld en een bijdrage leveren aan het oplossen van stagetekorten en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt. Binnen deze hybrideleeromgeving gaan studenten en docenten van de HAN en het ROC aan de slag met praktijkonderwijs.

Sprekers

Jolien van Haalen, Beleidsmedewerker Team Onderwijs ROC Nijmegen

<foto Jolien van Haalen>

Sarah Detaille, Associate Lector/Associate-Professor Arbeidsmarkt & Onderwijs | HAN_ University of Applied Sciences | Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

<foto Sarah Detaille>

Samen leren en ontwikkelen door middel van hybrideleeromgevingen. In het afgelopen ‘coronajaar’ ontstond een tekort aan stage- en leerwerkplekken voor jongeren. De nood werd vooral hoog in de zorg, de (zakelijke) dienstverlening en de recreatie/toerisme/horeca. ROC Nijmegen en Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) zorgen ervoor, mede met steun van de provincie Gelderland, dat studenten zoveel mogelijk hun opleiding kunnen vervolgen en afronden, inclusief de praktijkervaring die daarvoor vereist is.

Informatie

Hybride leeromgevingen, Rijk van Nijmegen

HAN en ROC Nijmegen

Zorg en Welzijn

In het praktijkleercentrum van ROC Nijmegen werken studenten van de opleidingen verpleegkunde, pedagogisch werk, maatschappelijke zorg, doktersassistent en dienstverlening aan het ontwikkelen van hun beroepsvaardigheden. Dit ‘praktijkleren’ kan onderdeel zijn van een alternatief stageprogramma of van het onderwijsprogramma. Alles wat we doen in het praktijkleercentrum heeft een sterke relatie met de praktijk, ofwel door de inrichting van de ruimtes, de ontmoeting met patiënt/client/kind (in het echt of gesimuleerd) of door het voorbereiden/oefenen in het praktijkleercentrum en daarna het geleerde in de praktijk te brengen. De bedoeling is om de kloof tussen onderwijs en praktijk te verkleinen zodat studenten nog beter voorbereid worden op wat hen in de beroepspraktijk te wachten staat. Zorg- en welzijnsinstellingen en de HAN zijn nauw betrokken bij de activiteiten in het praktijkleercentrum.

SportQube

ROC en HAN hebben in samenwerking met de SportQube in Nijmegen een nieuwe hybride leeromgeving opgezet. Studenten (zowel mbo niveau 2, 3 en 4 als hbo) zullen hier samen met het relevante werkveld aan de slag gaan met leren in een contextrijke omgeving. Het initiatief ligt in lijn met de ambities van beide organisaties om het onderwijs meer hybride in te richten (integratie van praktijk en leren) én om de doorstroom binnen mbo en hbo te versterken. Ook vergroot dit project het aantal praktijk(leer)plekken en BPV -plaatsen. Er is plek voor studenten van sportopleidingen, maar ook voor studenten in de hospitality en facilitaire dienstverlening.

Oefenfirma’s PenNed

Een oefenfirma (ofwel practice enterprise) is een virtueel oefenbedrijf waar trainees beroepsgerichte en algemene vaardigheden aanleren. Studenten van verschillende studierichtingen werken hier samen, onder leiding van een bedrijfsleider. Als team werken ze aan reële opdrachten: inkopen, factureren, corresponderen, administreren, overleggen, een product ‘vermarkten’, presentaties voorbereiden, een zakenreis regelen, enzovoort. De praktijk nabootsen betekent ook druk ervaren, oplossingen bedenken en soms zelfs overwerken. Studenten doen dit op een externe locatie die is ingericht als een kantoortuin. Er wordt gebruik gemaakt van een reeds bestaand internationaal netwerk van simulatiebedrijven (Penned), die ook onderling handel drijven.

Content

Video’s SportQube

<link naar filmpje Topsport in SportQube Nijmegen: https://youtu.be/Hq_6D7Z4KHc>

<link naar filmpje Leerwerkplek SportQube: https://youtu.be/POKBTEYXTBo>

<link naar filmpje Freerunning SportQube Nijmegen: https://youtu.be/PqD4XfHlhcY>

Contactgegevens

Rosa de Limastraat 23
6543 JG Nijmegen
Info@sportqube.nl 
024 204 96 65

Praktijkleren PenNed

<link naar nieuwsbericht Stage moeilijk te vinden voor MBO-student: Stage moeilijk te vinden voor mbo-student, dus richt ROC fictieve bedrijven op | NOS>

<link naar nieuwsartikel ROC creëert nepbedrijfjes voor tekort stageplakken: Practice enterprises in het nieuws - PenNed

Disketteweg 11
3821 AR Amersfoort
(033) 470 99 30
info@stichtingpraktijkleren.nl 

<link naar website ROC cursussen: Cursussen voor volwassenen: leren brengt ook jou verder - ROC Nijmegen (roc-nijmegen.nl)>

Gastenboek Provincie Gelderland

Laat je een bericht achter?

<link gastenboek: https://c8tx73196te.typeform.com/to/eewVspBP

Contactmuur

Laat hier je gegevens achter en wij zullen ervoor zorgen dat je gegevens bij de betreffende persoon terecht komen.

<link contactmuur: https://c8tx73196te.typeform.com/to/CLZvhBPb>