Zelfde routesysteem voor alle recreatieve routes in Gelderland

9-9-2021

Provincie Gelderland, Stichting Achterhoek Toerisme, Veluwe Alliantie, Regio Rivierenland en Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen tekenden op 10 september 2021 een overeenkomst om samen te werken aan een duidelijk en gebruiksvriendelijk routenetwerk in Gelderland. Doel is om overal in Gelderland dezelfde bewegwijzering te gebruiken.

Beter recreatief aanbod

Gedeputeerde van toerisme Peter van ’t Hoog: “Routes zijn essentieel voor het beleven van Gelderland en zijn speerpunt van het Gelders toeristisch beleid. Als ervaren recreatief fietser ben ik een echte grootgebruiker van Gelderse routes. Daarom ben ik vandaag erg trots. Gelderland krijgt een nog beter recreatief aanbod. Wat we hebben, kunnen we dus slimmer en prettiger gebruiken.”

Dekkend routenetwerk

We maakten afspraken met de Gelderse toerisme- en routebureaus over de kwaliteit van een dekkend, Gelders, recreatief routenetwerk. Zoals het verbinden van de regionale netwerken, ook over de provinciale grenzen. Hierdoor ontstaan nog langere routes. Ook is er extra aandacht voor goede informatie over de routenetwerken en hoe iedereen deze kan beleven, online en op locatie. Zo zijn er routes speciaal voor kinderen en routes geschikt voor bezoekers met een beperking.

Kwaliteit van recreatieve routenetwerken verbeteren

Via routenetwerken komen toeristen en recreanten langs de Gelderse natuur en landschappen, kastelen, dorpen en (Hanze)steden, musea en attracties. We werken samen met regionale en landelijke routepartners aan het behouden en waar nodig, het verbeteren van de kwaliteit. Een van de verbeteringen is door heel Gelderland gelijk: een herkenbare methode voor het bewegwijzeren van de routenetwerken. Of recreanten wandelen, fietsen, varen, roeien, ruiteren, mennen of mountainbiken, het routenetwerk is eenvoudig en makkelijk te gebruiken.

Terug naar nieuwsoverzicht