Werkzaamheden aanleg rondweg De Hoven/Zutphen

12-11-2021

Vanaf 15 november 2021 leggen we een nieuwe rondweg aan ten zuidwesten van De Hoven bij Zutphen. Deze provinciale weg (N345) verbindt de Wapsumsestraat tussen Brummen en Zutphen met de Weg naar Voorst (richting Voorst). Dit verbetert de doorstroming van het doorgaande verkeer, de regionale bereikbaarheid en de leefbaarheid in De Hoven. Naar verwachting is de rondweg in december 2022 open voor verkeer. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen voor fietsers en gemotoriseerd verkeer.

Werkzaamheden

3 onderdelen van de rondweg legden we al eerder aan: de spooronderdoorgang, de rotonde aan de Weg naar Voorst en de nieuwe aansluiting vanuit de woonwijk De Teuge op de N345 tussen Zutphen en Brummen. De overige werkzaamheden starten vanaf 15 november 2021:

  • de bouw van de rondweg
  • de aanleg van de fietstunnels bij de Baankstraat en de Kanonsdijk
  • de bouw van de turborotonde aan de Kanonsdijk
  • het aansluiten van de rondweg op de rotonde Weg naar Voorst

Omleiding fietsers

Op de Baankstraat maken we een fietstunnel, zodat fietsers tussen De Hoven en Brummen veilig de rondweg kunnen kruisen. Om die werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, leiden we fietsers ter hoogte van de toekomstige fietstunnel om via een tijdelijk fietspad. De omleiding voor fietsers geldt totdat de rondweg open is. 

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Zodra de nieuwe ontsluitingsweg tussen de Baankstraat en de Kanonsdijk is aangelegd, sluiten we de Baankstraat af. Gemotoriseerd verkeer tussen woonwijk De Teuge 1 en Brummen en Zutphen leiden we dan om via de nieuwe ontsluitingsweg. 2 maanden voordat de weg open gaat, leiden we gemotoriseerd verkeer om. Dit in verband met het aansluiten van beide rotondes (Weg naar Voorst en de Wapsumsestraat) op de nieuwe rondweg.

Ontsluitingsweg Baankstraat en Kanonsdijk

We starten met de aanleg van een ontsluitingsweg tussen de Baankstraat en de Kanonsdijk, zodat gemotoriseerd verkeer vanuit woonwijk De Teuge 1 richting Brummen of Zutphen kan rijden en andersom. Zodra de ontsluitingsweg klaar is, wordt de Baankstraat blijvend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Na de komst van de rondweg is de nieuwe ontsluitingsweg de verbinding tussen De Teuge 1 en de Kanonsdijk.

Aanplant groen

Rondom de nieuwe rondweg planten we ongeveer 35 bomen. Bij de keuze van het type bomen houden we rekening met inheemse bomen die een ecologische waarde hebben en niet zo gevoelig zijn voor ziektes of plaagdieren. Met deze bomen versterken we de lanen in het gebied. Daarnaast leggen we 2 fruitboomgaarden aan. Hiermee vergroten we de ecologische waardes in het gebied. Daar waar het kan, planten we alvast bomen en hagen voor het broedseizoen in maart 2022. Het planten van groen ter plaatse van de bouwlocaties van de fietstunnels en bij de rotonde aan de Kanonsdijk doen we pas eind 2022.  

Filmpje

Benieuwd hoe de nieuwe rondweg eruit komt te zien? Bekijk dan dit filmpje

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief of kijk op onze website

Terug naar nieuwsoverzicht