Week van de Hitte

7-6-2021

Hittestress aanpakken, dat doe je samen! Provincie Gelderland organiseert samen met verschillende partners de Week van de Hitte. Van 14 tot en met 17 juni 2021 kunt u inspirerende en interactieve sessies volgen.

Gevolgen hitte beperken

Iedereen krijgt te maken met de gevolgen van de stijgende temperatuur. Tijdens een hittegolf blijft het lang warm in huis, ervaren kwetsbare ouderen hittestress en krijgt de natuur een klap. Met z’n allen kunnen we die gevolgen beperken. Overal zijn aanpassingen nodig: in de woningbouw, openbare ruimte, gezondheidszorg, energietransitie, natuur en nog veel meer.

Aanpak

Een gezamenlijke aanpak is cruciaal, maar hoe doen we dat? De Week van de Hitte is een belangrijk begin. We nodigen iedereen uit: GGD’en, woningbouwcorporaties, kennisinstellingen, gemeenten, burgerinitiatieven en andere partijen. Wat zijn goede voorbeelden? Welke kennis is er, wat missen we nog? Door het hier samen over te hebben, kunnen we daarna beter aan de slag.

Programma

We hebben een uitgebreid en gevarieerd programma. Wilt u meer weten over hoe Arnhem de hittestress aanpakt? Of wat dacht u ervan om een echt mysterie op te lossen: het Sprengenbeek mysterie? Ook besteden we aandacht aan hitte in de zorg. Bekijk ons programma voor alle sessies.

Meld u aan

Het complete programma staat op onze pagina over de Week van de Hitte. Hier kunt u zich ook inschrijven voor 1 of meerdere sessies.

Meer informatie 

Heb je vragen? Stuur een mail naar provincieloket@gelderland.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht