Webinar: wat kan er wél als het gaat om stikstof en versnelde woningbouw?

12-5-2021

Provincie Gelderland houdt zich tot 2025 bezig met een versnelde bouw van minstens 45.000 woningen. Het gebrek aan stikstofruimte kan leiden tot vertraging van woningbouwplannen. Dat is zonde, want de vraag naar meer woningruimte in Gelderland is groot en dringend. In veel gevallen kan er meer dan je denkt!

Daarom organiseren we op 18 mei 2021 van 16.00 tot 17.00 uur een webinar, samen met het expertteam woningbouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hierin praten we u bij over het versnellen van de woningbouw en mogelijkheden rondom stikstof. Het webinar gaat in op de vraag: wat kan er wél binnen de Gelderse kaders- en beleidsregels als het gaat om stikstof en versnellen van woningbouw?

Heeft u vragen of tips over dit onderwerp? Of loopt u vast in een project? Meld u dan nú aan voor het webinar.

Programma

Dagvoorzitter Mariëtte van Hoeve gaat vanuit de studio in het Huis der Provincie in Arnhem het gesprek aan met Floris Valkenburg, projectleider Actieplan Wonen van provincie Gelderland, en Enno Been, expert bij het Expertteam Woningbouw van RVO en auteur van de inspiratiegids “Het kan wel! De wegen uit het stikstofdoolhof voor woningbouwprojecten”.

Mariëtte: “Floris neemt u mee in de stappen die u kunt ondernemen als u bezig bent met een woningbouwproject of -locatie waar stikstof (mogelijk) een rol speelt. Wat kunt u ondernemen, wie kan hierin ondersteunen en met wie kunt u dan contact opnemen? Daarna deelt Enno verschillende voorbeelden van oplossingen en wegen uit het stikstofdoolhof, gebaseerd op de inspiratiegids van RVO. Hoe hebben andere gemeenten en projecten dit aangepakt? Wat kunnen we daarvan leren? Het zijn voorbeelden van vragen waar we op ingaan.”

Wegen uit het stikstofdoolhof

Tijdens dit webinar begeleiden we (met name) gemeenten uit het stikstofdoolhof: wat is mogelijk onder de huidige omstandigheden? Het webinar gaat niet in op (landelijke) beleidsmatige uitdagingen om stikstofruimte te vinden, zoals de gespecialiseerde, technische detailvragen over stikstof. Tijdens dit webinar krijgt u wel meer informatie over verdiepende vervolgsessies.

Bekijk het evenement en meld u nú aan!

Terug naar nieuwsoverzicht