Vragenlijst voor LHBTI+’ers in Overijssel of Gelderland

4-3-2021

We willen graag weten hoe het gaat met LHBTI+’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksen) in Gelderland en Overijssel. Daarom hebben we een nieuwe vragenlijst voor deze doelgroep. Vizier Oost en de Radboud Universiteit (dr. Niels Spierings) voeren dit onderzoek uit voor de provincies Gelderland en Overijssel.

Deel je ervaring

Identificeer jij je als LHBTI+’er en woon je in Overijssel of in Gelderland? Deel je ervaringen dan met ons door het invullen van de vragenlijst. Het invullen kost maximaal 15 minuten. Klaar met invullen of behoor je zelf niet tot de doelgroep? Verspreid deze vragenlijst dan verder onder je contacten.

Vragen

Ben je benieuwd waar onze vragen over gaan? Hieronder lees je een aantal voorbeelden:

Waar voel jij je veilig, en waar niet? Is er ruimte voor jouw identiteit als je sport? Is er ruimte om LHBTI+ én religieus te zijn? En wat zou jouw gemeente kunnen doen voor jou en andere LHBTI+’ers?

Resultaten 2019

40% van de LHBTI+’ers in Gelderland en Overijssel voelde zich in 2019 wel eens tot vaak onveilig op straat. 1 op de 6 LHBTI+’ers in Gelderland en Overijssel maakte in een jaar een discriminatie-incident mee. Dit was de situatie in 2019. We willen graag weten hoe het er in 2021 voor staat.

Vizier Oost en de Radboud Universiteit

Vizier Oost en de Radboud Universiteit (dr. Niels Spierings) voeren samen dit onderzoek uit. Vizier Oost heeft als missie het bestrijden en voorkomen van discriminatie. De medewerkers van Vizier helpen mensen die te maken krijgen met discriminatie, geven voorlichting en doen onderzoek. Dr. Spierings heeft veel ervaring met statistisch onderzoek op het gebied van ongelijkheid en participatie. Jouw data en gegevens worden veilig verwerkt en vertrouwelijk behandeld.

Waarom doen we dit?

De provincies Gelderland en Overijssel zijn Regenboogprovincie. We willen graag weten hoe het gaat met LHBTI+’ers: hoe geaccepteerd voelen zij zich? Tegen welke problemen lopen zij aan? Als we dit weten, kunnen we (regenboog)gemeentes, verenigingen en belangenorganisaties beter ondersteunen en de juiste initiatieven de ruimte geven.

Wat levert het je op?

  • Je kunt je laten horen: wat gaat er goed, wat kan er beter?
  • Je draagt bij aan de acceptatie van LHBTI+’ers in jouw gemeente en provincie.
  • Je maakt kans op 1 van de 10 bol.com bonnen van €50.

Meer weten? Mail naar info@vizieroost.nl of kijk op de website van Vizier Oost.

Terug naar nieuwsoverzicht