Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

31-8-2020

Gelderse huishoudens verspillen jaarlijks 82.000 ton voedsel. Het grootste deel komt terecht bij het restafval en wordt verbrand. Provincie Gelderland wil een afvalloze provincie worden. Door minder afval te produceren en meer circulair te werken houden we Gelderland schoon en groen. Maar hoe doen we dat? We geven zelf het goede voorbeeld door mee te doen met de Verspillingsvrije Week. Deze week van 1 tot 7 september 2020 is een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Doet u ook mee?

Waarom verspillingsvrij?

Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt een hele reis af van grond tot mond. We moeten daarom goed omgaan met ons eten. Laten we eruit halen wat erin zit. We zijn al steeds bewuster bezig: 8 op de 10 Nederlanders wil voedselverspilling voorkomen. Als we allemaal elke dag een beetje minder verspillen levert dat direct winst op. Bewust omgaan met voedsel redt per persoon jaarlijks ruim 30 kilo eten van de afvalbak. Dat is al gauw ongeveer € 120 per persoon. Bovendien verlaagt het de impact op het milieu met wel 14%.

Meld u aan

In de Verspillingsvrije Week verspillen we een week lang geen voedsel. Benieuwd wat u daarvoor moet doen of laten? Meld u gratis aan op de website van verspillingsvrije week en kies een challenge. U ontvangt in de Verspillingsvrije Week handige tips om direct mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld over slim inrichten van uw koelkast of koken met restjes.

Provincie Gelderland en voedselverspilling

Uiteraard zetten we ons niet alleen tijdens de Verspillingsvrije Week in tegen voedselverspilling. We houden onszelf en elkaar ook daarna scherp. Zo bieden we in ons bedrijfsrestaurant biologisch, plantaardig voedsel aan, kijken we kritisch naar (circulaire) inkoop en doen we mee met Restaurants van Morgen en Green Deal Duurzame Catering.

Terug naar nieuwsoverzicht