Van Aalten naar Bocholt met de bus

2-6-2021

Vanaf 18 augustus 2021 kan iedereen vanaf station Aalten met de bus naar Bocholt (DE) rijden en omgekeerd. De bus rijdt van maandag tot en met zaterdag 1 keer per uur. Hiermee wordt een grensoverschrijdende verbinding nieuw leven ingeblazen.

Kaartje kopen

De bus biedt de reizigers van en naar Aalten en Bocholt een extra reismogelijkheid. Een Duitse busmaatschappij verzorgt het vervoer op dit traject. Passagiers moeten in de bus een kaartje kopen, de OV-chipkaart is niet geldig envoor de rit gelden de Duitse tarieven.

Jan van der Meer, gedeputeerde openbaar vervoer: “Deze buslijn is belangrijk voor een groeiend aantal mensen die aan de ene kant van de grens wonen en aan de andere kant werken of studeren. Daarnaast is er over en weer veel bezoek. Aan winkels, theater, zwembad en andere voorzieningen. Deze buslijn laat zien dat grensoverschrijdend openbaar vervoer nodig én mogelijk is.”

Proef

Tussen 2 december 2017 en 30 april 2018 reed bij wijze van proef buslijn C11 tussen Aalten en Bocholt. Een lang gekoesterde wens van de regio Achterhoek. De proef was een succes. Gemiddeld reden 2500 passagiers per maand met de bus mee. Dit aantal groeide nog steeds.

Nieuw leven

Vanwege het succes besloten alle betrokken partijen: Kreis Borken, Stadt Bocholt, Stadtbus Bocholt, Arriva en provincie Gelderland de buslijn nieuw leven in te blazen. Het heeft even geduurd, omdat de bus de grens overgaat. Dan moeten afspraken gemaakt worden tussen landen en busmaatschappijen en moet er veel geregeld worden. Dat is dankzij ieders inzet nu gelukt.

Terug naar nieuwsoverzicht