COVID-19 Updates

1-4-2020

Bekijk hier de eerdere updates over COVID-19.

Update 20 maart 2020 - Commissaris van de Koning

Beste Gelderlanders,

We bevinden ons in een uitzonderlijke situatie. Een situatie die niemand van ons kent of eerder heeft meegemaakt. Dat geldt voor ons, maar eigenlijk voor bijna alle mensen in bijna alle landen.

De maatregelen die de overheid heeft genomen om de uitbraak van het virus zoveel mogelijk te temperen en om de gezondheidszorg beschikbaar te houden voor mensen die het echt nodig hebben, grijpen diep in.

De provincie Gelderland staat klaar om onder meer gemeenten, ondernemers, verenigingen en andere organisaties zoveel mogelijk te ondersteunen. We zijn daarvoor nu maatregelen aan het voorbereiden

Ondertussen is het hartverwarmend om te zien hoe mensen op allerlei creatieve manieren toch proberen kleur en warmte in het leven te houden. Dat is de kracht van onze samenleving.

Ja, we zitten in een uitzonderlijke situatie maar we zitten er wel samen in. Laten we daarom goed op elkaar en op onszelf blijven passen. Dan komen we er na afloop als samenleving veel sterker uit.

John Berends

Commissaris van de Koning

Update 19 maart 2020

COVID-19 (het coronavirus) raakt onze economie, sport, cultuur, eigenlijk de hele samenleving. Wij zijn druk bezig om al deze gevolgen in beeld te brengen. Daarbij kijken we ook naar de maatregelen die het Rijk al genomen heeft en wellicht nog gaat nemen.

De provincie zal, in aanvulling op de rijksmaatregelen, een eigen pakket voorbereiden om de samenleving te stutten. Hoe dat er precies uit gaat zien, weten we nu uiteraard nog niet. Maar zodra er meer duidelijkheid is, informeren we u daarover. 

Wat al wel duidelijk is, is dat veel evenementen die we subsidiëren niet door zullen gaan. Veel organisatoren vragen zich af of dat gevolgen heeft voor de subsidie die de provincie heeft verleend.

Waar het gaat om evenementen tot en met 6 april 2020 is dat al glashelder: het is al vervelend genoeg dat ze afgeblazen moeten worden, maar dat kan wel zonder gevolgen voor de subsidie.

In alle andere gevallen, dus om evenementen na 6 april 2020, zullen we soepel handelen. Ook hiervoor geldt: zodra we meer duidelijkheid hebben, zullen we daar informatie over geven.

Terug naar nieuwsoverzicht