Succesvolle introductie Gelderland Good Food Kitchen bij WK BMX

24-8-2021

Tijdens het WK BMX van afgelopen weekend op Papendal introduceerde provincie Gelderland samen met haar partners de Gelderland Good Food Kitchen. Op een laagdrempelige manier liet Papendal chef-kok Erik te Velthuis hier bezoekers kennis maken met plantaardige eiwitten. Na de succesvolle start bij het WK BMX zal de Gelderland Good Food Kitchen ook op andere (sport)evenementen binnen de provincie terugkeren, zoals het WK Volleybal in 2022 in Apeldoorn en Arnhem.

Gezonde en duurzame regio

Provincie Gelderland draagt op meerdere manieren bij aan een gezonde en duurzame regio. Voedsel speelt een grote rol bij duurzaamheid. De komende jaren is het noodzakelijk om met elkaar een omslag maken in het voedselaanbod: minder vlees, maar méér plantaardig voedsel eten en minder voedselverspilling.

Belang van eiwitten

Jelle van Gorkom, zilveren medaillewinnaar BMX op de Olympische Spelen van 2016: “Eiwitten zijn van groot belang voor een sporter als het gaat om goed herstel van je spieren na een intensieve training of wedstrijd. Plantaardige eiwitten zorgen weer voor veel andere vitaminen, mineralen en vezels dan dierlijke eiwitten. Eet gevarieerd, dan profiteer je van beide!”  

Plantaardige eiwitten

Gelderland wil koploper zijn in de omslag van dierlijke naar meer plantaardige voeding. De Gelderse sportevenementen fungeren hierbij als podium om bezoekers en consumenten te inspireren en stimuleren om anders te gaan eten. Samen met More2Win werd de Gelderland Good Food Kitchen ontwikkeld waar tijdens het WK BMX alternatieven werden geboden voor dierlijke eiwitten. Papendal Chef-kok Erik te Velthuis liet VIP  bezoekers op deze manier verschillende groene krachtvoerrecepten proeven.

Jan Markink, gedeputeerde Sport provincie Gelderland: “Tijdens evenementen in Gelderland laten we graag zien wat we belangrijk vinden. We fungeren hierbij graag als aanjager en stimulator. Sport en gezonde voeding liggen in elkaars verlengde. Wat de Gelderland Good Food Kitchen serveert is goed voor het lichaam en onze aarde. Een win-winsituatie die ons en sporters verder helpt.”

Jochem Schellens, Directeur Papendal: “Duurzaamheid is op Papendal, net zoals gezonde voeding, een vast gegeven en verwerkt in al onze dagelijkse werkzaamheden. Wij juichen initiatieven zoals de Gelderland Good Food Kitchen tijdens het WK BMX alleen maar toe om zo nog meer te kunnen bijdragen aan een vernieuwd, maar lekker, voedingsaanbod.”

Terug naar nieuwsoverzicht