Start trajectcontrole op N787 Brummen - Eerbeek

18-6-2020 foto van bord trajectcontrole

Het openbaar ministerie startte met de traject-controle op de N787 tussen Brummen en Eerbeek. Zij bepalen waar de politie handhaaft. Het controleren op snelheid helpt bij veiliger weggedrag.

Handhaven

Het handhaven van de verkeersregels helpt bij het beter naleven van die regels door weggebruikers. Het openbaar ministerie bepaalt de inzet van de politie. En dus ook hoeveel tijd de politie besteedt aan het handhaven van de snelheid en ander verkeersgedrag. Voorwaarde voor het handhaven is een veilige inrichting van de weg en berm.

Provinciale weg

Wij werken aan veilige wegen. Dat betekent bijvoorbeeld de weg inrichten zodat die past bij de maximumsnelheid. We kunnen met onze inrichting bijdragen aan het gewenste gedrag op die weg.

Ongevallen

Ongevallen gebeuren vaak door onveilig gedrag van weggebruikers. Ook omstandigheden, zoals het weer en gladheid en de inrichting van een weg zijn van invloed. De politie analyseert ongevallen en geeft de mogelijke oorzaken ook door aan de wegbeheerder. Wij nemen die gegevens mee bij onze aanpak om onze wegen nog veiliger te maken.

Trajectcontrole

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op 1 punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen 2 meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximum snelheid. De trajectcontrole is de 2e van 20 nieuwe landelijke trajectcontrolesystemen van het openbaar ministerie op N-wegen.

foto afkomstig van het OM.

Terug naar nieuwsoverzicht