Start groot onderhoud aan wegen tussen Arnhem, Apeldoorn en Zutphen

20-5-2021

Vanaf 4 juni 2021 starten we met groot onderhoud aan een aantal provinciale wegen in het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn en Zutphen. Die werkzaamheden lopen door tot in 2022. Het gaat om werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, bijvoorbeeld omdat het asfalt slecht is. We doen er alles aan om de hinder zo veel mogelijk te beperken en roepen verkeersdeelnemers op zich aan de omleidingsroutes te houden. Dat is in het belang van de veiligheid en voorkomt overlast voor de omgeving.

We doen er alles aan om overlast te beperken, maar kunnen het niet voorkomen. Om overlast te voorkomen en veiligheid te behouden verzoeken wij iedereen om de omleidingsroutes te volgen. Een actueel overzicht van alle werkzaamheden en omleidingsroutes is te vinden op de webpagina: www.gelderland.nl/bereikbaarheid-Apeldoorn-Zutphen-Arnhem

Aftrap werkzaamheden N786 Harderwijkerweg Eerbeek

De eerste werkzaamheden vinden plaats aan de N786 Harderwijkerweg in Eerbeek. Het asfalteren start 4  juni. Vervolgens werken we in 2021 ook aan de N344 Apeldoorn-Deventer, N788-A50 Beekbergen-A1, N789 Loenen-rotonde Zutphenseweg en A348 Arnhem-Dieren.


Bijgaand kaartje geeft een overzicht van wegen waar we het komende jaar groot onderhoud aan uitvoeren.


Bereikbaarheid regio

Door de werkzaamheden zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, blijft de regio bereikbaar. Uitstel van de werkzaamheden is helaas niet mogelijk. Bij een aantal provinciale wegen verkeert het asfalt in slechte staat , dit moet vervangen worden. Sneeuw en vorst van afgelopen winter hebben hierin een rol gespeeld. Daarnaast gaat het om werkzaamheden die waren vertraagd als gevolg van stikstofmaatregelen. In dezelfde periode vindt ook onderhoud plaats aan gemeentelijke en rijkswegen.

Terug naar nieuwsoverzicht