Smaakacademie zoekt hbo’ers voor Achterhoek Food

15-3-2021

De Smaakacademie Achterhoek zet zich in voor duurzaam, regionaal én gezond voedsel. Met steun van provincie Gelderland laat de Smaakacademie studenten kennis maken met de Achterhoekse voedingssector. Doel is meer instroom van vakmensen en vernieuwing in de voedingsindustrie. De samenwerking met foodondernemers en onderwijsinstellingen wordt uitgebreid met hbo, naast mbo en vmbo.

Van grond tot mond

Vakmensen uit de praktijk en docenten van Graafschap College, Zone College, Van Hall Larenstein, Hogeschool Saxion en het samenwerkingsverband van Profijtscholen werken samen in de Smaakacademie Achterhoek om nieuwe producten te ontwikkelen voor de voedselsector. Van grond tot mond! Zo werken ze aan de Achterhoekse keuken van de toekomst: Achterhoek Food.

Modern vakmanschap

Via de Smaakacademie maken leerlingen kennis met de voedselketen, van boer tot winkelvloer. Op de Smaakwerkplaatsen, masterclasses, excursies en via lessen, stages en afstudeerscripties leren ze omgaan met de nieuwste technieken en het samenwerken in een voedselketen. Tot nu toe werkte de Smaakacademie hiervoor alleen samen met (v)mbo-instellingen, maar er is steeds meer behoefte aan vakmensen op hbo-niveau. Maurits Steverink, projectleider van de Smaakacademie Achterhoek: “De Achterhoekse Foodsector biedt veel kansen voor hbo’ers die willen ondernemen met duurzaam en regionaal voedsel.”

Voeding van de toekomst

Provincie Gelderland zet € 200.000 in voor de Smaakacademie Achterhoek vanuit het programma Onderwijs & Arbeidsmarkt. Gedeputeerde Peter Kerris: ‘De Smaakacademie leidt nieuwe talenten op voor de voedingsindustrie van morgen. Een duurzame en eerlijke voedselketen waarin onderwijs en ondernemers nauw samenwerken aan de voeding van de toekomst.”

Terug naar nieuwsoverzicht